Liefs van mij – Jessica Saunders

Laat je je gekende leven vallen voor een nieuwe kans bij je highschoolsweetheart? Of zijn de herinningen aan je eerste liefde zoeter dan de werkelijkheid ?

Wat als je ex-vriendje een bekende Hollywoodster blijkt te zijn en jullie tienerliefde en liefdesbrieven wordt gedeeld met de rest van de wereld? Het overkomt Rachel Miller.

Overdag is ze advocaat in een gerespecteerd kantoor, de rest van de tijd is ze mama van twee leuke kinderen en vrouw van een gezellige man die ze leerde kennen op de unief. Ze leidt een vredevol bestaan. De sleur van het leven is wel wat aanwezig maar met haar twee beste jeugdvriendinnen nog steeds aan haar zijde maakt ze er het beste van.

In haar hoofd sluimert nog steeds haar eerste vriendje Jack. Maar goed, de eerste liefde laat toch bij iedereen sporen na ? En het is ook heel moeilijk om niet aan iemand te denken wanneer die regelmatig op het scherm verschijnt en je toelacht vanop elke cover in elk rek van de krantenwinkel of supermarkt.

Haar onbekende bestaan wordt plots opgegeven wanneer er foto’s en zelfs liefdesbrieven van haar en haar Jack in alle kranten, blogs en roddelbladeren verschijnen. Wakkeren deze foto’s de liefde terug op? En zijn de mensen uit haar omgeving haar wel zo trouw als ze altijd dacht dat ze waren?

Dit weinig complex feelgoodverhaal leest heel erg vlot. Het zijn makkelijk toegankelijke personages en verhaallijnen. Iedereen kan zich herkennen in het gemijmer van oude liefdes. Alleen is bij Rachel die oude liefde toevallig ook nog eens wereldberoemd.

 ‘Liefs van mij’ is leuk en ontspannend. Je gaat heen en weer tussen het verleden en het nu. Waardoor je nog beter de liefdes in Rachel haar leven gaat begrijpen.

Recensie door @meisjevandezeeleest.

Plaats een reactie