Blog

 • Het geheim van het kerkhof – Lisa Thompson

  Melody ontdekt dat er op het kerkhof een oud verlaten huisje staat waar een jongen zich verbergt.  De jongen, Hal, beweert dat hij een geheim agent is voor MI8 en met een belangrijke zaak bezig is.  Melody mag hem helpen bij deze zaak.  Wanneer ze er haar vrienden Matthew en Jake bij betrekt, spreken die hun twijfels over Hal uit.  Ze besluiten het verhaal van Hal te checken en doen een grote, schokkende ontdekking.

  Lisa Thompson schrijft jeugdboeken en kreeg heel wat lof voor haar boek “De Goudvisjongen”.  Dit is het vervolg op dit boek dat ook zelfstandig kan gelezen worden. Hoofdpersonage Melody heeft het niet makkelijk sinds haar vader vertrokken is, bovendien lijkt haar vriendschap met Matthew niet helemaal meer te lopen als vroeger.  Als ze Hal leert kennen, krijgt haar leven een spannende wending en raken haar problemen wat op de achtergrond.  In dit spannende, mysterieuze verhaal is bijzonder veel aandacht voor gevoelens die kinderen kunnen ervaren.  Deze combinatie van actie en emotie maakt van dit boek een bijzonder jeugdboek dat door een breed publiek zal aanspreken.  Een aanrader voor lezers vanaf 10 jaar!

  “Het geheim van het kerkhof” is een prachtige jeugdboek van Lisa Thompson dat actie en mysterie combineert met een stevige portie emotie.

  Met dank aan Baeckens Books en Billy Bones voor dit fijne recensie-exemplaar!

  🌕🌕🌕🌕🌗
  ISBN: 9789463850728
  Verschijningsdatum: 4/06/2021
  Aantal bladzijden: 288
  Uitgeverij: BILLY BONES
  Vertaald door Anneke Bok en Claudia de Poorter

 • Antonio’s oog – Raffaella Romagnolo

  1867. Antonio groeit op in een weeshuis in Genua.  Niemand heeft interesse om hem te adopteren omdat hij blind is aan één oog.  Tot op een dag als hij twaalf is, fotograaf Alessandro Pavia langskomt en hem meeneemt en hem opleidt tot zijn assistent.  Hij komt terecht in de wondere wereld van de fotografie die nog in zijn kinderschoenen staat.  Samen met Alessandro reist hij het land door om de Garibaldi-strijders te portretteren.  Antonio ontdekt dat als hij zelf foto’s maakt, hij bijzondere dingen ziet met zijn blinde oog.

  Raffaella Romagnolo is lerares en auteur.  Haar nieuwe coming of age roman neemt ons mee in de geschiedenis van de fotografie.  Tegen de achtergrond van een woelig Italië dat stappen zet tot eenwording, groeit Antonio op en leert hij op eigen benen staan.  In een rijke taal met oog voor detail wordt zijn leven en de vragen die hij zich daarover stelt, in beeld gebracht.  Een vleugje magisch realisme zorgt voor een extra dimensie in het verhaal.  Een sterke historische roman over fotografie en je plaats vinden binnen een familie.

  “Antonio’s oog” van Raffaella Romagnolo is een prachtige historische coming of age roman over fotografie, familiebanden en de geschiedenis van Italië.

  Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Signatuur voor dit fijne recensie-exemplaar!
  ⭐⭐⭐⭐
  ISBN: 9789056726980
  Verschijningsdatum: 17/08/2021
  Aantal bladzijden: 320
  Uitgeverij: Signatuur

 • Het grote avontuur van Kleine Muis – Gerda De Preter & Thé Tjong-Khing

  Er is een groot feest gepland bij de familie Muis, maar opa is nergens te bespeuren.  Kleine Muis wordt op pad gestuurd om hem te zoeken.  Wanneer hij Uil in het bos ontmoet, lijkt die hem te kunnen vertellen wat er met opa gebeurd is.  Kleine Muis besluit Uil te vertrouwen, maar dat blijkt geen zo’n goed plan.  Het zorgt ervoor dat Kleine Muis in een wervelend avontuur terecht komt waarbij zijn hele familie in gevaar is.  Enkel Kleine Muis kan hen nog redden.

  Gerda De Preter en Thé Tjong-Khing sloegen de handen in elkaar voor dit wervelende voorleesboek vol avontuur en spanning.  In vijf verhalen belandt Kleine Muis in een avontuur waarbij hij met heel wat dieren kennismaakt.  Deze dieren krijgen allen heel wat menselijke kenmerken toegemeten.  De ene is sluw en welbespraakt, de andere wat eenzaam maar een vriend voor het leven.  Dit zorgt ervoor dat de dierenpersonages voor kinderen erg herkenbaar zijn.  De prachtige illustraties van Thé Tjong-Khing in zijn bekende stijl brengen de personages helemaal tot leven.  Een fijn prentenboek over dapper zijn, vriendschap en familie om voor te lezen aan kinderen vanaf 6 jaar of zelf te lezen vanaf 9.

  “Het grote avontuur van Kleine Muis” is een wervelend, spannend voorleesboek over dapper zijn en vriendschap van de hand van Gerda De Preter en Thé Tjong-Khing.

  Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor dit fijne recensie-exemplaar!

  ⭐⭐⭐⭐
  ISBN: 9789401476836
  Verschijningsdatum: 20/09/2021
  Aantal bladzijden: 90
  Uitgeverij: Lannoo

 • Schillers dubbelliefde – Mariska Overman

  2008.  Journaliste Johnny trekt naar Weimar naar een persconferentie over de schedel van Schiller.  Ze is blij dat ze even kan vluchten uit een relatie die niet zo goed loopt.  Ze komt er in contact met Noud en hij stelt haar voor samen aan op zoek te gaan naar de schedel van Schiller en zijn geschiedenis.  Ze reist Duitsland door en volgt het ene spoor na het andere.

  1788.  Zusjes Caroline en Charlotte brengen de zomer door met Friedrich Schiller en raken beiden hopeloos verliefd.  Schiller houdt van beide vrouwen maar trouwt uiteindelijk met Charlotte.  Het drietal blijft hun hele leven een intense relatie hebben.

  Mariska Overman kreeg eerder heel wat lof voor haar thrillers.  Voor haar eerste historische roman heeft ze uitgebreid onderzoek gedaan naar Friedrich Schiller en dat merk je in het verhaal.  Het tempo ligt in de twee tijdslijnen beduidend anders.  Het historische verhaal lijkt wat voort te kabbelen, terwijl het hedendaagse verhaal met meer vaart geschreven is.  Daardoor heeft vooral het hedendaagse verhaal mij geboeid en bleef het historisch gedeelte wat meer op de achtergrond.   De gebeurtenissen zijn deels op waargebeurde feiten gebaseerd.  Een fijn historisch boek met een mysterieus kantje.

  “Schillers dubbelliefde” van Mariska Overman geeft een inkijkje in het hartstochtelijke liefdesleven van Friedrich Schiller.

  Met dank aan Elke dag boeken en Gloude Publishing voor dit recensie-exemplaar.

  ⭐⭐⭐
  ISBN: 9789493041400
  Verschijningsdatum: 9/07/2021
  Aantal bladzijden: 299
  Uitgeverij: Gloude Publishing

 • Vanaf hier kun je de hele wereld zien – Enne Koens

  Deetje woont met haar moeder in een groot flatgebouw.  Op een dag vindt ze een brief op straat, de adressen zijn doorkrast en niet meer leesbaar.  De schrijver van de brief mist iemand heel erg.  Samen met haar vrienden Vito en Kevin besluit ze de brief te bezorgen.  Dat blijkt geen makkelijke klus, er zijn veel aanwijzingen maar geen makkelijke oplossingen.  Deetje raakt er ook steeds meer van overtuigd dat ze geadopteerd is, want ze lijkt echt niet op haar moeder.  De zoektocht naar de schrijver van de brief wordt steeds meer ook een zoektocht naar zichzelf voor Deetje.

  Enne Koens kreeg meerdere prijzen en nominaties voor haar eerdere jeugdboeken.  Voor dit nieuwe boek kruipt ze in het hoofd van een negenjarig meisje dat heel wat vragen heeft maar weinig antwoorden krijgt.  Hierdoor gaat ze zelf op zoek en denkt ze soms antwoorden te vinden die er geen zijn.  Door de eenvoudige, warme taal voel je je in een mum van tijd verbonden met dit jonge meisje.  Een prachtig verhaal met een mysterieus tintje over een zoektocht die uiteindelijk heel wat meer antwoorden brengt van verwacht.  Het einde doet verlangen naar meer…  Warm aanbevolen om zelf te lezen vanaf 9 à 10 jaar of om voor te lezen aan een jonger publiek.  Met warme illustraties van Maartje Kuiper.

  “Vanaf hier kun je de hele wereld zien” van Enne Koens is een prachtig, warm verhaal over een zoektocht die heel wat verder gaat dan aanvankelijk bedoeld.

  Met dank aan VBK België en Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor dit recensie-exemplaar om te koesteren.

  🌕🌕🌕🌕🌗
  ISBN: 9789024593835
  Verschijningsdatum: 23/09/2021
  Aantal bladzijden: 209
  Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

 • Wie komt er op mijn feestje? – Marc Woldering & Ru de Groen

  Hooghartige eend is jarig en geeft een feestje.  Alle eenden zijn uitgenodigd voor een feestje en moeten zich verkleden in schaap, krokodil of poema.  Giraf komt graag verkleed als schaap, maar dat vindt Eend niet goed, want Giraf is geen eend.  Ook de slakken en de slang zijn niet welkom, maar eend vindt nergens andere eenden die feest met haar kunnen vieren.  Daar staat ze dan helemaal alleen, zonder feest.  Eend heeft verdriet en begrijpt dat ze dom geweest is.  Gelukkig zijn de andere dieren vergevingsgezind!

  Illustrator en fotograaf Marc Woldering en auteur Ru de Groen sloegen de handen in elkaar en maakten samen dit kunstige prentenboek over een eigenzinnige eend die moeilijk vrienden maakt.  Net als eend zijn ook de illustraties in natuurtinten wat anders dan anders.  Allen hebben ze iets weg van een eend en vaak zijn ze gebaseerd op foto’s of komen er fotografische elementen aan bod.  De tekst is grappig en gevat met hier en daar woordspelingen.  Tekst en illustraties samen vormen een bijzonder prentenboek met een mooie boodschap over vriendschap en vooroordelen.

  “Wie komt er op mijn feestje?” is een kunstig prentenboek over vriendschap en vooroordelen van Marc Woldering en Ru de Groen.

  Met dank aan Samsara Books voor dit fijne recensie-exemplaar!

  🌕🌕🌕🌗
  ISBN: 9789493228023
  Verschijningsdatum: 19/08/2021
  Aantal bladzijden: 32
  Uitgeverij: Samsara Books

  Meer bijzondere prentenboeken van Samsara Books ontdekken kan hier.


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s