Blog

 • De goede grap van Norman Foreman – Julietta Henderson

  Norman en Jax, beste vrienden, beiden 12, hebben een toekomstplan: over vijf jaar zullen ze op de Edinburgh Fringe een comedyshow brengen.  Als Jax echter onverwacht overlijdt, stort de wereld van Norman in.  Noodgedwongen besluit hij de plannen aan te passen, hij zal voor zijn moeder zorgen, zijn vader zoeken en dit jaar reeds op de Edinburgh Fringe optreden.  Zijn moeder Sadie wil hem dolgraag helpen, maar is wat chaotisch.  Gelukkig komt de 80-jarige Leonard die ze op het werk ontmoette te hulp.

  Julietta Henderson woont en werkt afwisselend in Australië en in het Verenigd Koninkrijk.  Dit is haar hartverwarmende debuutroman.  In een vlotte schrijfstijl beschrijft ze de avonturen van Norman en zijn moeder Sadie.  Het plan van Norman is niet van de minste en gelukkig is Leonard er om ze te hulp te schieten.  Hij is een waar organisatietalent en gaat met hen mee op een tocht doorheen het Verenigd Koninkrijk.  Tijdens deze tocht gaan ze op zoek naar de vader van Norman en ondertussen probeert Norman zich voor te bereiden op zijn grote optreden.  Zoals te verwachten gaat dit niet zonder slag of stoot en belanden ze in de gekste avonturen, de een al wat geloofwaardiger dan de ander.  Dit debuut is een zalig, ontspannend boek in de stijl van “De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry”, dat hartverwarmend en hartverscheurend is tegelijk.  Ideale vakantielectuur!

  “De goede grap van Norman Foreman” is het grappige, hartverwarmende debuut van Julietta Henderson, over een rouwende 12-jarige jongen die een comedyshow wil opvoeren en ondertussen op zoek gaat naar zijn vader.

  Met dank aan VBK België en Uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar!
  ⭐⭐⭐⭐
  ISBN: 9789026152030
  Verschijningsdatum: 28/04/2021
  Aantal bladzijden: 366
  Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
  Vertaald door Anna Livestro

 • Waar ik liever niet kom – Liselotte Idema

  Caroline zegt al jaren dat ze nooit naar Azië zal gaan om er te backpacken.  Als haar relatie met Fabian op de klippen loopt, boekt ze halsoverkop toch een ticket naar Bangkok.  Het stapeltje brieven in haar bagage heeft ze jarenlang genegeerd, maar ze besluit dat de tijd rijp is om er iets mee te doen.  Aanvankelijk heeft ze niets met Azië, maar naarmate de reis vordert komt ze op nieuwe plaatsen, die haar rust brengen en de moed geven om de auteur van de brieven te zoeken. 

  Liselotte Idema (1988) schreef voor tijdschriften als Libelle en Margriet en maakte zelf een wereldreis.  Haar debuutroman over een jonge vrouw op zoek naar zichzelf en naar innerlijke rust laat je niet onberoerd.  De ervaringen van Caroline werden met veel gevoel neergeschreven en de gedetailleerde beschrijvingen laten je wegdromen naar het moois dat Azië te bieden heeft.  Een fijne roman over familiebanden, innerlijke rust en zelfaanvaarding.

  “Waar ik liever niet kom” is de fijne debuutroman van Liselotte Idema over een jonge vrouw die naar Azië reist en er op zoek gaat naar de auteur van de brieven die ze op zak heeft.

  ⭐⭐⭐⭐

  ISBN: 9789460017704
  Verschijningsdatum: 29/04/2021
  Aantal bladzijden: 310
  Uitgeverij: Uitgeverij Vrijdag

 • Penny en het verdwaalde hondje – Emily Sutton

  Wanneer Penny verhuist, is ze daar niet zo gelukkig mee, ze mist haar vrienden en voelt zich nog niet thuis in haar nieuwe huis.  Ze is verdrietig en gaat in de tuin onder de appelboom zitten.  Daar verschijnt een hondje waarmee ze de hele dag speelt en vriendjes maakt.  De volgende dag wacht ze vol ongeduld om het hondje, maar het komt niet meer.  Samen met haar papa gaat ze in het dorp op zoek naar hem.

  Emily Sutton werkte eerder met diverse auteurs samen en illustreerde meerdere prentenboeken.  Dit is het eerste prentenboek dat volledig van haar hand is.  Emily Sutton illustreert in een geheel eigen stijl die doet terugdenken aan klassieke prentenboeken.  Haar illustraties zitten vol details en keer op keer vind je iets nieuws.  Voor kinderen die zelf binnenkort verhuizen of net verhuisd zijn, zal het verhaal van Penny herkenbaar zijn en hen een hart onder de riem steken.   Een prachtig prentenboek vol kleur en details om met kinderen vanaf 4 jaar van te genieten.

  “Penny en het verdwaalde hondje” van Emily Sutton is een kleurrijk, gedetailleerd prentenboek over een meisje dat het moeilijk heeft na een verhuis.

  Met dank aan Uitgeverij C. De Vries-Brouwers voor het recensie-exemplaar!

  ⭐⭐⭐⭐
  ISBN: 9789059274037
  Verschijningsdatum: 28/01/2021
  Aantal bladzijden: 32
  Uitgeverij: C. De Vries-Brouwers

 • De onzichtbare vrouw – Erika Robuck

  1944.  Virginia Hall, een spionne van de SEO, wordt voor een tweede missie uitgestuurd naar Frankrijk.  In de Haute-Loire gaat ze het verzet helpen om zich te organiseren en de op til zijnde bevrijding te ondersteunen.  Herinneringen aan haar vorige missie waarbij ze verschillende mensen verloor blijven haar kwellen. Ondanks haar voornemen iedereen op afstand te houden, bouwt ze al snel stevige relaties op die haar in staat stellen haar missie met glans uit te voeren.

  Bestsellerauteur Erika Robuck baseert haar nieuwe historische roman op waargebeurde feiten.  Geheim agente Virginia Hall wordt geroemd om haar moed en zelfopoffering.  Met oog voor detail en met veel gevoel brengt de auteur deze heldin opnieuw tot leven.  Haar verhaal leest als een trein, is ontzettend boeiend en grijpt bij momenten bij de keel.  Een groot deel van het verhaal speelt zich af in Le Chambon-sur-Lignon, een klein dorpje waar heel wat Joodse kinderen konden onderduiken en naar Zwitserland gesmokkeld werden en een bolwerk van het verzet. Historische fictie van de bovenste plank, die niet alleen vlot wegleest, ontzettend spannend is maar bovendien ook leerrijk.  Een topper!

  “De onzichtbare vrouw” is een sublieme historische roman over een opmerkelijke vrouw die een grote rol speelde in de bevrijding van Frankrijk. 

  Met dank aan Mythras Books en Uitgeverij Nieuw Amsterdam voor het recensie-exemplaar!

  🌕🌕🌕🌕🌗
  ISBN: 9789046828113
  Verschijningsdatum: 28/04/2021
  Aantal bladzijden: 335
  Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
  Vertaald door Kitty Pouwels

 • Eén klein vogeltje – Sheryl Webster & Helen Shoesmith

  Als de boom waar roodborstje Robin in woont omgehakt wordt door een bewoner uit de buurt, besluit Robin de hoed van de man als nest te gebruiken op zijn dak te gaan wonen.  Het nieuws van het kleine vogeltje doet al snel de ronde onder de dieren.  Deze dieren besluiten allemaal tot actie over te gaan, als hun woonplaats door mensen verwoest wordt, gaan ze in de huizen van de mensen wonen. De mensen zijn boos dat ze hun huizen kwijt zijn.  Robin komt in actie en roept mensen en dieren samen om tot een oplossing te komen.

  Auteur Sheryl Webster en illustrator Helen Shoesmith sloegen de handen in elkaar en maakten samen een boek dat dieper ingaat op dierenrechten, natuurbehoud en hoe zelf een enkeling actie kan ondernemen.  De illustraties in prachtige natuurtinten brengen het verhaal helemaal tot leven.  Het verhaal is grappig, hartverwarmend en leert kinderen opkomen voor natuurrechten. Een leuk prentenboek, waar bovendien heel wat verschillende dieren in aan bod komen, om samen met kinderen vanaf 5 jaar van te genieten.  Een ideaal boek om met kinderen over deze thema’s in gesprek te gaan.

  “Eén klein vogeltje” van Sheryl Webster en Helen Shoesmith laat aan kinderen zien dat zelfs een enkeling de aanzet kan geven tot grote acties.  Grappig en hartverwarmend!

  Met dank aan Uitgeverij C. De Vries-Brouwers voor het recensie-exemplaar!

  ⭐⭐⭐⭐

  ISBN: 9789059274136
  Verschijningsdatum: 18/01/2021
  Aantal bladzijden: 32
  Uitgeverij: C. De Vries-Brouwers

 • Zandvoort aan Zee – Linda van Rijn

  Mandy geniet met haar gezin en familie van een vakantie aan zee ter gelegenheid van de huwelijksverjaardag van haar moeder en stiefvader.  Tijdens een strandwandeling verdwijnt haar zus, Judith.  Ook na het inschakelen van de politie wordt Judith niet gevonden.  Nadat ze eerst zelf even verdacht is gaat Mandy zelf op onderzoek uit.

  Linda Van Rijn schreef ondertussen meer dan 20 vakantiethrillers.  Voor haar laatste thriller kiest ze een locatie dicht bij huis.  In een verhaal dat je van bij de eerste pagina’s in je greep heeft gaat ze dieper in op de vele geheimen die binnen een familie kunnen bestaan.  De vele puzzelstukjes die het verhaal rijk is vormen pas op het einde een mooi geheel en zorgen voor een spannende ontknoping.  De spanning wordt mooi opgebouwd en het vlot geschreven verhaal leest als een trein. Perfecte vakantielectuur die je in één ruk uitleest.

  “Zandvoort aan Zee” is een fijne vakantiethriller van Linda van Rijn over de vele geheimen die families met zich meedragen.

  Met dank aan Elke dag boeken en uitgeverij Marmer voor dit onverwachte recensie-exemplaar!

  ⭐⭐⭐⭐

  ISBN: 9789460684661
  Verschijningsdatum: 13/04/2021
  Aantal bladzijden: 304
  Uitgeverij: Uitgeverij Marmer


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s