Blog

 • Wonderkonijn – Ruzie in Rome – Kim Crabeels & Emma Thyssen

  Fluffie is een heel gewoon konijntje dat opgroeit in een kooitje en daar niet echt gelukkig is.  Hij droomt van vrienden maken en buiten lekkere hapjes eten.  Als hij van zijn baasje ook niet veel aandacht krijgt, bedenkt hij een plannetje.  Hij komt terecht in een gek, wervelend avontuur en maakt een eerste stop in Rome op zijn reis langs de wereldwonderen.

  Kim Crabeels en Emma Thyssen, auteur en illustrator sloegen de handen in elkaar en ontworpen een strip die anders dan anders is.  Een mopperend konijn en een betweterige buidelrat komen samen in hetzelfde avontuur terecht.  Het hele verhaal zit doorspekt met weetjes allerhande over konijnen en andere dieren maar ook over de geschiedenis van Rome.  Het resultaat is een atypische strip die graphic novel met weetjesboek combineert.  Dit boek voor jonge wijsneuzen laat humor, weetjes en avontuur samensmelten tot een leuk geheel.  De gebruikte woordenschat is niet steeds even makkelijk en het kleine lettertype zal kinderen die niet zo vlot lezen misschien een beetje afschrikken.  Vooral bij de weetjes zal hulp van een volwassenen dan wel nodig zijn.  Een toffe, nieuwe reeks voor lezers vanaf 7 à 8 jaar.

  “Wonderkonijn – Ruzie in Rome” van Kim Crabeels en Emma Thyssen is het eerste deel in een nieuwe stripreeks voor jonge lezers die humor, avontuur en weetjes combineren.

  Met dank aan Uitgeverij Pelckmans voor het recensie-exemplaar!

  ⭐⭐⭐

  ISBN: 9789464013313
  Verschijningsdatum: 30/06/2021
  Aantal bladzijden: 44
  Uitgeverij: Pelckmans


  Helemaal overtuigd?  Ga dan langs in je favoriete boekhandel of bestel het hier online.

 • Witte zee – Roy Jacobsen

  “De onzichtbaren” was vorig jaar één van mijn favoriete boeken.  Ik was dan ook ontzettend blij toen ik dit vervolg mocht ontvangen.  Het leven gaat verder op Barroy, Ingrid is intussen volwassen en woont tijdelijk helemaal alleen op het eiland.  De Tweede Wereldoorlog woedt op de achtergrond.  Als een oorlogsschip in de buurt zinkt, spoelen er lichamen van de Duitse bemanning aan.  Tussen hen ook de nog levende Russische krijgsgevangene Alexander.  Het tweetal bouwt een innige band op, maar om Ingrid te beschermen moet Alexander het eiland verlaten.  Het is het begin van een erg moeilijke tijd voor Ingrid, die noodgedwongen ook het eiland moet verlaten.

  “Het was de tijd van het jaar dat alles wat leeft dood wil, dat dieren en mensen in hun schulp kruipen en nog kleiner worden dan ze al zijn, dat de natuur zwijgt, op de zee na, en geen enkel gebed in staat is om ook maar iets te verlichten.”

  Roy Jacobsen is één van de belangrijkste auteurs van Noorwegen. Dit tweede deel in de reeks over het eiland Barroy, borduurt verder op het eerste verhaal, maar kan ook alleenstaand gelezen worden.  Op een eerder afstandelijke manier laat Jacobsen zijn lezer meekijken naar het eilandleven.  Dit eilandleven is voor Ingrid ontzettend hard en de eenzaamheid slaat toe.  De liefde brengt haar hoop, die echter al snel weer de kop ingedrukt wordt en verandert in een persoonlijke strijd.  De auteur slaagt erin de eenzaamheid, de diepmenselijke kantjes en de onmacht in weinig, maar ontzettend goed gekozen woorden te schetsen. De eenvoudige taal waarin Jacobsen schrijft bevat een enorme kracht.  Waar het eerste boek gekenmerkt werd door de prachtige beschrijvingen van de natuur, worden in dit vervolg vooral het menselijke aspect van het eilandleven in beeld gebracht.  Een prachtig tweede deel in deze unieke reeks om nog lang te koesteren!  Ik kijk nu al uit naar het derde deel.

  “Witte Zee” is het tweede deel in de reeks van Roy Jacobsen die zich afspeelt op het eiland Barroy bij de Noorse kust.  In eenvoudige taal krijg je een krachtig verhaal voorgeschoteld.

  Met dank aan Standaard Uitgeverij en De Bezige Bij voor dit fantastische recensie-exemplaar!

  🌕🌕🌕🌕🌗
  ISBN: 9789403131412
  Verschijningsdatum: 1/07/2021
  Aantal bladzijden: 239
  Uitgeverij: De Bezige Bij
  Vertaald door Paula Stevens

  Helemaal overtuigd? Ga langs bij je boekhandel in je buurt of bestel het hier online.

 • The Gray Man – Onder schot – Mark Greaney

  Jullie weten dat ik geen al te grote thrillerlezer ben.  Toen ik dit boek toegestuurd kreeg leek me het op het eerste zicht ook niet echt iets voor mij.  Tot ik begon te lezen en ik het boek amper nog weggelegd kreeg….

  Court Gentry is een huurmoordenaar mét een hart.  Als de beruchte Gray Man wordt hij gevreesd en wordt er naar hem opgekeken.  Tot bij een opdracht in Syrië en Irak zijn team zich tegen hem lijkt te keren. Gentry denkt nog op één iemand te kunnen rekenen, maar ook dat blijkt niet het geval.  Hij komt terecht in een wervelend kat en muisspel en moet alles op alles zetten om zijn leven te redden.

  Mark Greaney is New York Times-bestsellerauteur.  Dit is het eerste deel in een internationaal geprezen reeks, waarvan dit deel verfilmd wordt met acteurs als Ryan Gosling en Chris Evans (vanaf voorjaar 2022 op Netflix).  Vanaf de eerste pagina’s word je in dit verhaal meegesleept.  Korte hoofdstukken zorgen voor een hoog tempo, niet alleen in het lezen maar ook in het verhaal.  Met actiescenes die elkaar in moordend tempo opvolgen krijg je de kans niet dit boek naast je neer te leggen.  Het plot zit knap in elkaar en hoewel het complete plaatje misschien niet helemaal geloofwaardig is (maar is dat ooit het geval in actiethrillers?), zijn de actiescenes zo goed beschreven dat het lijkt alsof je midden in een film zit.  Dit boek zal liefhebbers van actiefilms en -games zeker kunnen bekoren.  Een ideaal boek om uit een leesdipje te raken.

  “The Gray Man – Onder schot” is een flitsende actiethriller en een pageturner van formaat, die binnenkort ook op Netflix te zien is.

  Met dank aan Agora Books en HarperCollins voor dit fijne recensie-exemplaar!

  ⭐⭐⭐⭐
  ISBN: 9789402708318
  Verschijningsdatum: 3/08/2021
  Aantal bladzijden: 400
  Uitgeverij: Harpercollins
  Vertaald door Erik de Vries

 • Stad der nevelen – Carlos Ruiz Zafón

  Deze verhalenbundel is het postume en laatste werk van Carlos Ruiz Zafón.  Een laatste blijk van waardering voor zijn lezers én een eerbetoon aan deze veelgeprezen schrijver.  Tot mijn scha en schande moet ik toegeven dat ik eerder zijn vierluik “Het Kerkhof der Vergeten Boeken” nog niet las, hoewel het al lange tijd op mijn leeslijstje staat.  Het was voor mij dus een eerste kennismaking met de auteur en zijn werk.  Vergelijken met zijn vierluik kan ik dus niet en ongetwijfeld zal wie deze wel las veel meer uit deze verhalenbundel halen dan ik deed. 

  Zijn verhalen brengen je vooral naar Barcelona dat hij ontzettend atmosferisch weet te beschrijven.  Je waant je zo in mysterieuze, duistere straatjes; maakt kennis met Gaudí en de personages uit zijn boeken.  Het is duidelijk dat Zafón sfeer kan scheppen als geen ander.  Deze verhalenbundel was voor mij een mooie kennismaking met de schrijver en zal mij aanzetten om hopelijk ooit eens aan het lezen van zijn vierluik toe te komen.  

  Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Signatuur voor dit recensie-exemplaar!

  ⭐⭐⭐
  ISBN: 9789056726898
  Verschijningsdatum: 15/06/2021
  Aantal bladzijden: 255
  Uitgeverij: Signatuur
  Vertaald door Nelleke Geel

 • Betty – Tiffany McDaniel

  “Ik wilde weten of “nee” nog iets betekende.”

  1954. Betty is de dochter en het zesde kind van een Cherokee vader en een blank moeder.  Ze groeit op in armoede en in een wereld vol tegenstellingen.  Haar vader vertelt haar vele verhalen waarin vrouwen vaak een belangrijke en moedige rol spelen.  In de buitenwereld voelt ze vooral dat meisjes en vrouwen niet van tel zijn, zeker niet als ze als ze halfbloedjes zijn.  Ondanks het geweld waar ze al vroeg mee in aanraking komt, heeft Betty een enorme veerkracht en een rijke fantasie.  Schrijven wordt haar manier om met haar moeilijke, maar vaak ook liefdevolle jeugd om te gaan.  

  Tiffany McDaniel won eerder Not the Booker Prize voor haar werk.  “Betty” is geïnspireerd op het verhaal van haar moeder.  Deze rauwe, aangrijpenden coming of age roman is een boek vol tegenstellingen, dat je van de ene in de andere emotie doet vervallen.  Enerzijds maakt Betty kennis met de rijke Cherokee cultuur waar vrouwen centraal staan.  Ze kijkt erg op naar haar lieve vader die thuis is in de natuur en de moeilijkheden binnen het gezin verzacht met zijn vele verhalen.  Anderzijds merkt ze op school en in het dorp waar ze wonen dat vrouwen tweederangsburgers zijn, die liefst zo weinig mogelijk inbreng hebben. Hoewel ze met heel wat tegenslagen, armoede en geweld geconfronteerd wordt, blijft Betty doorgaan.   Met zijn 620 pagina’s was dit een boek dat al even lag te wachten om gelezen te worden.  Ondanks zijn grote volume is het een boek dat ontzettend vlot leest.  Zonder ooit sentimenteel te worden slaagt de auteur erin een ontluisterend beeld te schetsen over haar afkomst.  Een verhaal over opgroeien, racisme en veerkracht dat bijblijft en jammergenoeg nog steeds erg actueel voelt.   Laat je door de omvang van het boek niet ontmoedigen, dit boek is het lezen echt meer dan waard! 

  “Betty” vertelt de familiegeschiedenis van Tiffany McDaniel.  Een ontluisterend verhaal over racisme en geweld maar ook over liefde en veerkracht.  Een must-read!

  Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Signatuur voor dit aangrijpende recensie-exemplaar.

  🌕🌕🌕🌕🌗

  ISBN: 9789056726911
  Verschijningsdatum: 17/06/2021
  Aantal bladzijden: 621
  Uitgeverij: Signatuur
  Vertaald door Anne Jongeling

  Winnaar van de FNAC Prix America
  Winnaar van de Livres Hebdo Best Foreign Fiction
  Genomineerd voor de Prix Femina

 • Waar is grote broer? – Linde Faas

  Kleine Broer en Grote Broer wonen samen in een grote bloem.  Kleine Broer is overal bang voor en komt de bloem niet uit.  Op een dag komt Grote Broer niet meer terug en kan Kleine Broer niet anders dan naar hem op zoek te gaan.  Hij moet zijn veilige omgeving verlaten en ontdekt heel wat moois. En grote broer?  Die kijkt ongemerkt vanop een afstandje toe.

  De Nederlandse Linde Faas leeft en werkt in het noorden van Noorwegen en haalt er inspiratie uit de natuur voor haar prachtige illustraties.  Haar derde prentenboek zit opnieuw vol kleine details waardoor je bij elke leesbeurt iets nieuws opmerkt.  De dromerige illustraties laten ruimte voor eigen interpretatie en voeren je mee naar een magische wereld.  Voeg daarbij de poëtische tekst over moed en je angsten overwinnen en je krijgt een prentenboek uit de duizend dat bijblijft en het lezen en kijken meer dan waard is.  Een zalig prentenboek met een prachtige boodschap om met kinderen vanaf 5 jaar van te smullen!

  “Waar is grote broer?”, het derde prentenboek van Linde Faas, combineert magische illustraties met poëtische tekst tot een subliem prentenboek over angsten overwinnen en op ontdekking gaan in de wereld.

  Met dank aan Uitgeverij Lemniscaat voor dit recensie-exemplaar om te koesteren!

  🌟🌟🌟🌟🌟

  ISBN: 9789047712176
  Verschijningsdatum: 13/07/2021
  Aantal bladzijden: 28
  Uitgeverij: Lemniscaat


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s