De vrouwen van het wijndomein – Linda Winterberg

We kunnen toch niet blijven hangen in het verleden? 

Het verhaal van de zussen Herzberg gaat verder. Alle drie proberen ze hun leven zo goed en zo kwaad mogelijk terug invulling te geven. Hierbij duwen ze het liefst de herinneringen aan de oorlog voorgoed naar de achtergrond.Maar dit blijkt niet zo simpel. Ze worden meer dan dat ze zouden willen en op onverwachte momenten toch terug geconfronteerd met het verleden. 

Net zoals in het eerste deel is het heerlijk te lezen hoe de vrouwen hun mannetje proberen staan in een veranderende mannenwereld. Hoewel ze alle drie veel te verduren krijgen en voor heel wat uitdagingen komen te staan, zetten ze door. 

Het is mooi om te lezen hoe de zussen terug naar elkaar trekken. Het lijkt wel of hun zussenband terug kan hersteld worden net zoals het was voor de afschuwelijke oorlog. 

De vrouwen van het wijndomein is het tweede boek over het reilen en zeilen van de Duitse familie Herzberg kort na de oorlog. De verrassende wendingen in het boek en soms wel spannende gebeurtenissen zorgen ervoor dat je wilt blijven doorlezen. 

Ik ben benieuwd hoe dit familieverhaal verder zal ontwikkelen.

Recensie door @meisjevandezeeleest

Plaats een reactie