Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens

Het dappere moerasmeisje is meer dan wat men denkt. 

In alle eerlijkheid: ik heb me door de eerste hoofdstukken moeten spartelen. Ik heb het boek regelmatig aan de kant gelegd en kon de hype en het enthousiasme van andere lezers maar moeilijk begrijpen. 

Maar… mijn nieuwsgierigheid overwon, ik heb doorgebeten en was uiteindelijk helemaal verkocht. 

Kya woont midden in het moeras Op jonge leeftijd wordt ze aan haar lot overgelaten. Ze is gefascineerd door de natuur en op miraculeuze wijze weet ze in haar eentje te overleven.. Ze leert de geheimen van haar omgeving kennen en voelt zich thuis bij de dieren. 

Haar contact met andere mensen is vrij beperkt. Ze wantrouwt anderen en kan maar moeilijk functioneren tussen de mensen. Toch ontluiken er onverwachte vriendschappen en ervaart ze wat het is om geliefd te worden. Daarnaast sluipen er ook twee mannen haar leven binnen en laten ze een blijvende indruk na. Is het liefde? Is het opvulling van eenzaamheid? Is de aandacht die ze krijgt oprecht ? 

Eén van deze mannen wordt dood terug gevonden en er wordt al snel naar Kya gewezen als dader. 

Het verhaal zit ongelofelijk knap in elkaar. Je springtvoortdurend tussen het heden en verleden waardoor je alslezer een volledig beeld krijgt van Kya’s levensverhaal. Tot de laatste bladzijde blijft het spannend en komen er verrassende wendingen. 

De prachtige beschrijvingen van de natuur, de meeslepende liefdesverhalen en de tragische verhaallijnen zorgen ervoor dat je als lezer meegenomen wordt en uiteindelijk alleen maar wilt weten hoe de vork echt aan de steel zit. 

Waar ik eerst sceptisch was, begrijp ik nu helemaal waarom dit boek zo’n groot succes is bij het grote publiek.

Recensie door @meisjevandezeeleest

Plaats een reactie