Boeken voor Boomhutfans

De waanzinnige boomhut boeken zijn al een hele tijd razend populair.  Maar heel wat kinderen zullen het jammer vinden dat het allerlaatste deel recent verschenen is en ze op zoek moeten naar een nieuwe reeks.  Graag laat ik jullie kennismaken met enkele nieuwe reeksen die hun leeshonger misschien wel kan stillen.

Daaf Duif – Swapna Haddow

Daaf Duif en zijn vriend Dribbel worden na een ongelukje opgevangen bij een lieve mevrouw.  Helaas heeft die ook een Rotkat in huis en dat kunnen de twee duiven niet hebben.  Samen bedenken ze de wildste plannen om de kat het huis van de dame uit te werken.  Als dat uiteindelijk lukt, komen ze voor een ander probleem te staan…

Swapna Haddow en Sheen Dempsey werkten samen aan dit grappige boek over twee duiven die het op een kat gemunt hebben.  Het boek zit boordevol illustraties en houdt het midden tussen een graphic novel en een rijk geïllustreerd kinderboek.  Het verhaal is grappig en wat ondeugend opgevat, waardoor het zeker succes zal hebben bij een grote groep jonge kinderen.  Deel 1 in een hopelijk lange reeks met dit grappige en originele duo in de hoofdrol. 

ISBN: 9789464042917 – Verschenen op 5/04/2024 – 154 p. – Fontaine Uitgevers

Stink tegen Danny – Jenny McLachlan

Lees je mee in het dagboek van Danny?  Een doodgewone 11-jarige jongen die na een wat fout gelopen experiment met een eigenwijs en wat arrogant elfje (Stink) in zijn haar opgescheept zit.  Hij wil er alles aan doen om het ondeugende schepsel zo snel mogelijk terug kwijt te spelen, maar dat is geen makkelijke opdracht.
Jenny McLachlan stond in voor zowel tekst als illustraties voor dit ondeugende boek met het ergste elfje ooit in de hoofdrol.  Het verhaal leest als het dagboek van Danny en is op elke pagina opgefleurd met zwartwit illustraties en tekstballonnen.  Ook hier komen kinderen die houden van grapjes, niet afgeschrikt zijn door wat viezigheid en magie kunnen smaken, zeker aan hun trekken.  Ook dit is een eerste deel in een nieuwe reeks en belooft dus nog meer leesplezier.

ISBN: 9789402713893 – Verschenen op 24/01/2024 – 185 p. – HarperCollins

Loki – Hoe krijg je nooit meer de schuld? – Louie Stowell

Loki is een god maar moet na de gebeurtenissen uit het vorige verhaal door het leven als Liam.  Hij mag zijn krachten niet meer gebruiken en moet zelfs naar school.  Als de hamer van Thor gestolen wordt is hij onmiddellijk hoofdverdachte nummer één. Geen tijd te verliezen dus voor Loki, want hij moet zo snel mogelijk de hamer terugvinden en zijn onschuld bewijzen!

Ook Louie Stowell stond in voor zowel tekst als illustraties van deze graphic novel die kinderen meeneemt in de wereld van de mythen.  De combinatie tussen grotere stukken tekst, verschillende lettertypes, illustraties en stukken strip oogt wat chaotisch en vergt toch wel een eerder ervaren lezer.  Spanning, actie en hilarische passages wisselen elkaar af en vormen samen een leuk verhaal met links naar de Noorse mythologie.  Een rebelse graphic novel voor de meer ervaren lezer.


ISBN: 9789024596591 – Verschenen op 31/08/2023 – 281 p. – LS Amsterdam

Ollie en Wop – Ollie de Viking – Adam Stower

Nadat tovenaar Broddelstof per ongeluk het kattenluik van Ollie betoverd heeft, belandt Ollie de kat keer op keer in nieuwe avonturen.  Samen met Wop (nog zo’n mislukte overspreuk) belanden ze in het land van de Vikingen waar ze voor trollenjagers worden aanzien.  Ze worden naar Trolleneiland gestuurd om Viking Eierik te gaan redden.  Met een klein hartje vertrekken de twee, maar hun avontuur loopt helemaal anders dan ze verwacht hadden.
Adam Stower schreef en illustreerde dit grappige, lieve verhaal met schattige illustraties dat jongere lezers zal kunnen bekoren.  De hoeveelheid tekst is beperkt en de illustraties stelen hier de show en brengen het verhaal tot leven.  Een heel leuk verhaal waar vele kinderen gek op zullen zijn. Als kers op de taart komen ze op het einde van het boek ook te weten hoe ze zelf Ollie kunnen tekenen.  

ISBN: 9789402714685 – Verschenen op 3/04/2024 – 192 p. – HarperCollins

De waanzinnige boomhut met 169 verdiepingen – Andy Griffiths en Terry Denton

Als kers op de taart mag natuurlijk het 13de deel in de Boomhutreeks niet in dit lijstje ontbreken.  Voor de allerlaatste keer kunnen kinderen van de gekke fratsen van Andy en Terry smullen. 13 nieuwe verdiepingen staan garant voor vele nieuwe, grappige avonturen.  Zo is er nu ook plaats voor een elektrische ponystal en een gekkokamer in de boomhut.  Bovendien moeten de twee hun dubbelgangers proberen te verslaan.
Gelukkig hebben lezers die de reeks nu pas ontdekken of nu pas de juiste leeftijd hebben, een hele reeks om van begin tot eind te lezen.  Ongetwijfeld blijft deze reeks nog vele jaren onze jonge lezers bekoren.

ISBN: 9789401498210 – Verschenen op 5/02/2024 – 288 p. – Uitgeverij Lannoo

Plaats een reactie