Vos en Haas – Uil maakt het bont -Sylvia Vanden Heede & Thé Tjong Khing

Vos, Haas en Uil zijn al jaren goede buren, ze helpen elkaar waar ze kunnen.  Op en dag besluit Uil dat het hek van Vos en Haas maar saai is.  Zonder het te vragen schildert hij het hek in bonte kleuren.  Uil schrikt als Vos en Haas helemaal niet blij zijn met bonte hek.  Er komt een fikse ruzie van.  Gelukkig brengen de andere dieren in het bos raad en slagen ze erin terug beste buren te worden.

De Vos en Haas-boekjes van Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing hoeven nog weinig introductie.  Al meer dan 20 jaar genieten nieuwe, jonge lezers van de avonturen van het tweetal en zijn vele vrienden in het bos.  Dit nieuwe boekje focust op vriendschap, ruzie maken, durven toegeven dat je fouten maakte en opnieuw vriendschap sluiten.  Universele thema’s die voor elk kind herkenbaar zijn.  De korte zinnen, het spel met lettergroottes en de afwisseling tussen makkelijke en iets moeilijkere woorden zorgen opnieuw voor een heel fijn boek voor lezers die al een aantal maanden kunnen lezen. De leuke afbeeldingen ondersteunen het verhaal en houden de lezers geboeid.  Een ideaal boek om de vakantie mee te overbruggen en kinderen aan het lezen te houden!

“Vos en Haas – Uil maakt het bont” is een nieuw boekje in de Vos en Haas-reeks die tot een klassieker uitgroeide voor eerste lezers.  Herkenbare thema’s als vriendschap en ruzie komen aan bod.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor dit recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789401473774
Verschijningsdatum: 1/06/2021
Aantal bladzijden: 68
Uitgeverij: Lannoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s