Een film met Sophia – Herman Koch

Als filmmaker Stanley kennismaakt met Sophia, de zeventienjarige dochter van zijn vriend Karl, beslist hij onmiddellijk dat ze een rol moet spelen in zijn nieuwe film.  Een film die hij speciaal voor schrijft want hij is helemaal weg van het meisje.  Tijdens het draaien raakt Stanley echter helemaal de draad kwijt en weet hij niet meer wat hij precies wil met zijn film, Sophia en zijn leven.

Herman Koch is een klinkende naam in het Nederlandstalige boekenland en schitterde eerder met “Het diner”.  Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat dit het eerste boek van zijn hand is dat ik gelezen heb.  Vergelijken met eerder werk kan ik dus niet.  Met het hoofdpersonage, een beroemde wat oudere filmmaker die tijdens het verhaal steeds meer in de war raakt, had ik van bij het begin weinig voeling.  Het verhaal zelf springt wat van de hak op de tak en de passages uit het heden en het verleden wisselen elkaar regelmatig af zonder veel aanduiding.   Het zorgde ervoor dat ik moeilijk in het verhaal raakte en nooit echt de beloofde spanning voelde in deze roman.  Voor mij was het dus geen match, maar misschien ben ik gewoon geen Koch-lezer of was dit niet zijn beste boek.  Oordeel vooral zelf en geef dit boek een kans indien het thema je aanspreekt.

“Een film met Sophia” van Herman Koch is zijn nieuwste roman over een filmmaker die helemaal gefascineerd raakt door de dochter van een vriend.

Met dank aan VBK België en AmboAnthos voor dit recensie-exemplaar!

⭐⭐
ISBN: 9789026353048
Verschijningsdatum: 31/08/2021
Aantal bladzijden: 304
Uitgeverij: Ambo|Anthos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s