De Spiegelpassante deel 1 – De ijzige verloofde – Christelle Dabos

Ophelia heeft een rustig leventje op de ark Anima. Als lezeres kan ze de geschiedenis van voorwerpen lezen en kan ook reizen doorheen spiegels.  Haar wereld wordt op zijn kop gezet als ze uitgehuwelijkt wordt aan Thorn.  Ze moet verhuizen naar de koele ark Pool en komt er in een heel andere wereld terecht.  Deze wereld is gebaseerd op gezichtsbedrog en niets is er wat het lijkt. Ook met haar verloofde Thorn is het moeilijk om een band op te bouwen en zijn intenties zijn niet echt duidelijk.  Hoe zal het Ophelia vergaan in haar nieuwe leven?

Dit boek neemt je mee naar een fantasiewereld die bestaat uit verschillende zwevende arken.  Christelle Dabos slaagt erin een wereld te scheppen die je verbeelding aan het werk zet.  De beschrijvingen zijn wondermooi waardoor deze nieuwe wereld zich als een film in je hoofd afspeelt.  Dit betoverende en meeslepende boek wist mij vanaf de eerste hoofdstukken te raken en heb ik in een ruk uitgelezen.  Het boek is moeilijk weg te leggen en maakt je echt benieuwd hoe Ophelia in haar nieuwe wereld zal aarden. 

Dit is echt een prachtig boek!  Hoewel ik normaal gezien geen fantasy lezer ben, kon dit boek me echt boeien en heb ik er echt van genoten. 

Heel erg bedankt aan VBK België, Uitgeverij Luitingh-Sijthoff en VIByoungadult dat ik ambassadeur mocht zijn voor dit unieke boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s