Floriaan de tuinkabouter – Ineke Bennink – ten Have

Floriaan, de tuinkabouter woont in een grote tuin samen met poes Neel. Samen met Floriaan ga je in dit boekje op verkenning in zijn tuin.  Elke dubbele pagina belicht een ander deeltje van de tuin en alle seizoenen komen aan bod.  De pagina’s zijn erg kleurrijk en combineren diverse verftechnieken met een collagetechniek.  De prenten zijn erg sprekend en met oog voor detail gemaakt.

Elke pagina is van een tekst op rijm met bijhorende titel voorzien.  Deze korte verhaaltjes geven wat duiding bij de prenten.  De titel bij deze verhaaltjes heeft niet steeds een meerwaarde, aangezien de tekstjes meestal voor zichzelf spreken.  Op heel wat pagina’s begint het tekstje op dezelfde manier en dat is een beetje jammer.  De tekst op rijm voelt hierdoor iets te gekunsteld aan.

Vooral de prenten in dit prentenboek spraken me erg aan doordat ze erg sprekend en kleurrijk zijn.  De tekst is net iets minder vlot geschreven.

De boekjes van Ineke Bennink – ten Have zijn in eigen beheer gemaakt en kan je via haar website aankopen: http://www.inekecp.nl.

Met dank aan Ineke voor het recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s