Ganzefien, de ganzenhoedster – Ineke Bennink-ten Have

In Ganzefien, de ganzenhoedster, neemt Ineke Bennink – ten Have ons mee naar het platteland.  We maken er kennis met Ganzefien en hoe ze haar dag met haar ganzen doorbrengt.  Ineke gebruikt opnieuw schilderkunst en papiersnippers om het verhaal tot leven te brengen.  Dat is wondermooi gelukt en resulteert in levendige, kleurrijke prenten.  Je waant je zo op de boerderij. 
Het verhaal van Ganzefien is eenvoudig en eerder voor jonge kinderen.  Er worden geen moeilijke woorden gebruikt en het verhaal kabbelt rustig voort.  Ideaal als rustig verhaaltje voor het slapen gaan. 

De sterkte van de boekjes van Ineke Bennink – ten Have ligt hem vooral in de mooie, kleurrijke prenten.  Je neemt best even de tijd om die in detail te bekijken en op zoek te gaan naar de verborgen details. Jonge kinderen zullen het fijn vinden om samen met mama, papa, opa, oma,… knus in bed de prenten goed te bekijken en zo nog meer uit het verhaal te halen. 

Ineke Bennink-ten Have geeft haar prentenboeken in eigen beheer uit en kan je aankopen via haar website: www.inekecp.nl.  Bij het boek hoort ook een leuk filmpje: https://youtu.be/uiAOg8QMAoQ

Bedankt Ineke voor het bezorgen van de recensie-exemplaren van je boekjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s