De Goldbaum Dynastie – Natasha Solomons

Deze prachtige historische roman brengt je terug naar 1911.  In Oostenrijk bereidt Greta Goldbaum zich voor op haar huwelijk met Albert Goldbaum in Engeland.  Binnen de rijke familie Goldbaum is het de gewoonte dat er binnen de uitgebreide familie getrouwd wordt.  Greta, die graag haar eigen leven wou leiden staat niet te springen voor het gearrangeerde huwelijk.  Ze heeft heel wat moeite om te wennen aan het leven in Engeland en aan haar echtgenoot. Pas als ze haar eigen tuin mag aanleggen begint ze open te bloeien.  Dit heeft een positief effect op haar relatie met Albert.

Deze meeslepende roman in de stijl van De Cazalets (Elizabeth Jane Howard) en de Century-trilogie (Ken Follet) zal een wijd publiek aan lezers kunnen bekoren.  Het verhaal leest als een trein en heeft me met zijn 460 pagina’s geen moment verveeld.  De personages worden met veel gevoel neergezet en zijn levensecht, waardoor het makkelijk is je in het verhaal in te leven.  Hoewel het huwelijk van Greta en Albert centraal staat, zijn er ook een aantal andere goed uitgewerkte verhaallijnen die het leven in bevoorrechte kringen in de periode 1911 tot 1917 goed illustreren.  Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog wordt duidelijk dat de huidige leefwijze van rijke families steeds meer onder druk staat.  Politiek staat er heel wat te gebeuren en de financiële wereld waar de Goldbaum-familie de plak zwaait staat onder druk. 

Ik heb echt genoten van dit prachtige boek en kan het jullie alleen maar aanbevelen!

Bedankt VBK België en AmboAnthos voor het recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s