Saint X – Alexis Schaitkin

Als klein meisje heeft Claire haar zus verloren.  Alison verdween op de laatste avond van hun verblijf op een paradijselijk eiland en werd enige tijd later dood teruggevonden.  Er is nooit duidelijkheid gekomen over haar precieze doodsoorzaak en moordenaar.

Op zekere dag stapt Claire in een taxi en de chauffeur Clive Richardson blijkt één van de verdachten te zijn in de moordzaak.  Claire wil kost wat kost ontdekken wat er met haar zus gebeurd is.  Ze raakt erdoor geobsedeerd en haar leven draait enkel nog om het vinden van de waarheid.

Saint X is de boeiende debuutroman van Alexis Schaitkin.   De hoofdverhaallijn behandelt de zoektocht van Claire en hoe ze volledig verstrikt raakt in haar zoektocht naar de waarheid en naar wie haar zus echt was.  Het grote leeftijdsverschil zorgt ervoor dat ze de indruk heeft dat ze haar zus niet echt kende.  Ze denkt het leven van Alison te moeten doorgronden om zelf verder te kunnen met haar leven.  In haar zoektocht brengt ze alle mogelijke puzzelstukken bijeen te ontdekken wat er echt gebeurd is. Hiervoor cijfert ze zichzelf en haar leven volledig weg. Het verhaal van Claire wordt afgewisseld met fragmenten uit het leven van mensen die dicht bij Alison stonden.   

Het resultaat is een spannende, originele, psychologische roman over familiebanden, de impact van trauma’s en interraciale thema’s.  

Met dankt aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Signatuur voor het recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s