Bloemen van de duisternis – Tatiana De Rosnay

Clarissa, een schrijfster heeft net haar echtgenoot verlaten.  Ze krijgt de kans om in een nieuw appartementencomplex te gaan wonen speciaal voor kunstenaars.  Het is voorzien van alle mogelijke technologische snufjes.  Na een tijdje heeft ze de indruk dat al haar bewegingen geregistreerd worden.  Ze slaapt ook steeds slechter en begint te vermoeden dat de wetenschappers die het appartementencomplex leiden andere bedoelingen hebben dan ze laten doorschijnen.  Met de hulp van haar kleindochter gaat ze op onderzoek.  Haar dochter vreest echter dat ze de grip op de werkelijkheid aan het verliezen is en in een depressie wegzakt.

“Bloemen van de duisternis” is een roman die zich in de nabije toekomst afspeelt.  Die is angstaanjagend en lijkt toch heel erg reëel.  Dit boek zet je daardoor aan tot het nadenken over de manier waarop we omgaan met moderne technologieën en sociale media.  Tatiana De Rosnay weet de spanning ook erg goed op te bouwen.  Met veel gevoel wordt het personage van Clarissa neergezet.  Stapsgewijs kom je meer te weten over het verleden van Clarissa en dat zet de gebeurtenissen een stuk in perspectief.  Deze roman heeft ook veel aandacht voor het effect van verlies op een individu.

“Bloemen van de duisternis” is een sterke roman die een angstaanjagend maar reëel beeld schetst van een nabije toekomst.

Met dank aan VBK België en AmboAnthos voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN: 9789026352560
  • Verschijningsdatum: 10/07/2020
  • Aantal bladzijden: 291
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s