De juwelendief – M.G. Leonard & Sam Sedgman

Alex mag met zijn oom Ben mee op de laatste treinrit van de Highland Express.  Hij kijkt niet echt uit naar de rit.  Al snel merkt hij dat er een verstekeling aan boord is van de trein en zo maakt hij kennis met Lenny, de dochter van de machinist die aan boord geglipt is.  Al op de eerste avond worden er juwelen gestolen van één van de rijke reizigers.  Alex en Lenny besluiten op onderzoek te gaan en de dader te vatten.  Als ook de juwelen van de prinses worden gestolen neemt hun onderzoek een onverwachte wending.

Dit boek leest, hoe kan het ook anders, als een trein.  De auteurs M.G. Leonard en Sam Sedgman zijn erin geslaagd een grappig, avontuurlijk detectiveverhaal voor kinderen te schrijven dat je van begin tot eind op het puntje van je stoel laat zitten.  De mooie prenten en plattegronden van de hand van Elisa Paganelli zorgen ervoor dat je helemaal mee bent met het verhaal.  De spanning wordt goed opgebouwd en op verschillende momenten vraag je je af of het wel goed komt.  Tot de laatste pagina blijft het daardoor boeiend lezen.

Jongens en meisjes vanaf 10 jaar die houden van een spannend detectiveverhaal zullen smullen van dit fantastische boek!

Dit is het eerste boek in een reeks, het tweede deel verschijnt in het Engels in september.  Ik kijk alvast uit naar de nederlandse vertaling!

Met dank aan VBK België en Uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN: 9789026149337
  • Verschijningsdatum: 16/06/2020
  • Aantal bladzijden: 303
  • Uitgeverij: De Fontein Jeugd
  • Reeks: Dader op het spoor

Een gedachte over “De juwelendief – M.G. Leonard & Sam Sedgman

  1. Pingback: De mooiste jeugdboeken van 2020 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s