Reizen naar de midzomerzon – Tory Bilski

Tijdens de midzomerperiode gaan vier Amerikaanse vrouwen elk jaar paardrijden in Ijsland.  Ze hebben allen een bijzondere band met het land en het authentieke paardenras.  Onder begeleiding rijden ze in de Ijslandse woeste natuur en dat loopt niet altijd van een leien dakje.  De vrouwen bouwen een intense relatie op en zien elkaar meestal enkel in Ijsland.  Ze delen er lief en leed en doen er energie op om de rest van het jaar het gewone leven de baas te kunnen.  

Tory Bilski beschrijft in haar memoires haar jaarlijkse reizen naar Ijsland en zijn paarden.  Elk jaar snakt ze naar deze uitstap.  Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken die telkens een bepaalde gang van het Ijslandse paard beschrijven.  Doorheen de jaren bouwen de vrouwen onderling een sterke band op.  Vreemd genoeg ontmoeten ze elkaar zo goed als uitsluitend in Ijsland.  Met veel passie schrijft Tory over haar avonturen in Ijsland.  Ze geeft ons een mooie kennismaking met dit mysterieuze land en zijn bewoners. 

Gezien ik zelf graag reis en vooral door de noordelijk gelegen land gefascineerd ben, keek ik erg uit naar dit boek.  Hoewel het een mooie inleiding is tot Ijsland, is dit boek er vooral voor paardenliefhebbers.  Doordat ik niet onmiddellijk iets met paarden heb, vond ik niet altijd connectie met het boek en zijn personages.  

“Reizen naar de midzomerzon” is een mooie inleiding tot Ijsland, zijn bewoners en zijn paarden.  

Met dank aan VBK België en AmboAnthos voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN: 9789026349294
  • Verschijningsdatum: 20/07/2020
  • Aantal bladzijden: 332
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s