Mijn vader woont in het tuinhuis – Jacques Vriens

Tweeling Lara en Joeri schrikken als hun papa hen tijdens het toetje op zondag laat weten dat hij van hun mama gaat scheiden.  Ze reageren beiden heel verschillend.  Joeri is boos en weet met zichzelf geen raad.  Lara doet haar best om het te begrijpen.  Eerst  lijken mama en papa samen goede afspraken te willen maken, maar dit blijkt moeilijker dan gedacht.  Zelfs als ze de hulp van een mediator inschakelen lijkt het nog mis te lopen.  Lara en Joeri nemen uiteindelijk het heft in eigen handen. 

Jacques Vriens hoeft nog weinig introductie.  Hij schreef in de voorbije veertig jaar ontelbaar veel boeken en won daarmee ook heel wat prijzen.  In zijn nieuwe boek voor kinderen vanaf 9 jaar snijdt hij het thema echtscheiding aan.  Heel wat kinderen worden hiermee geconfronteerd en hij schreef er een leuk en realistisch boek over.  Daarbij heeft hij heel wat aandacht voor de verschillende gevoelens die een echtscheiding kan teweeg brengen bij zowel kinderen, ouders als grootouders.  Hij verweeft dit aangrijpende verhaal met grappige accenten en alledaagse situaties waardoor heel wat kinderen zich in één van de personages zullen herkennen.   Bovendien wordt geaccentueerd dat kinderen ook zelf een stem hebben en recht hebben om hun eigen wensen aan hun ouders kenbaar te maken.

“Mijn vader woont in het tuinhuis” is een aangrijpend boek met grappige passages dat kinderen die een echtscheiding doormaken een hart onder de riem kan steken.

Met dank aan uitgeverij Lannoo en Uitgeverij Unieboek voor het recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s