Grote broer – Maria Parr & Heleen Brulot

Een jongen is de oudste thuis, zijn vrienden hebben allemaal grote broers en daar kijkt hij erg naar op.  Zelf heeft hij enkel een kleine zus en die is vaak alleen maar vervelend.  Hij zou liever een grote broer hebben. Als hij langsgaat bij zijn vriend Olli merkt dat grote broers niet altijd lief of leuk zijn.  

Grote broer is een boekje uit de Zevenmijlslezen reeks, een reeks voor jonge lezers met leuke herkenbare verhalen, korte zinnen en heel wat mooie illustraties. Voor lezers met weinig ervaring of lezers die het iets moeilijker hebben, is dit een ideaal boekje.  De mooie, kleurrijke prenten zijn bladvullend en ondersteunt de korte stukken tekst perfect.  Het verhaal is bovendien erg herkenbaar voor iedereen met broers en zussen.  Hoewel er vaak wat onenigheid is, zijn de meeste broers en zussen toch wel een beetje trots op elkaar.  

Het boekje leent zich ook perfect tot samen lezen waarbij sterke en minder sterke lezers om beurt de zinnen lezen.  Het kan bovendien een leuke aanzet zijn om daarna een gesprek aan te gaan over broers en zussen en de verschillende mogelijke gezinssamenstellingen.  

“Grote broer” is een leuk boekje voor jonge lezers met een herkenbaar thema, mooie grote illustraties en een beperkte hoeveelheid tekst.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor het recensie-exemplaar!

  • Productcode (EAN): 9789401469111
  • Verschijningsdatum: 22/09/2020
  • Aantal bladzijden: 32
  • Uitgeverij: Lannoo
  • Reeks: Zevenmijlslezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s