Balla en het woud der legenden – Leontine Van Hooft & Jean-Claude Ngumire

Balla is een verhalenkunstenaar en probeert Afrikaanse verhalen levendig te houden.  Als hij kennismaakt met Aimée vertelt hij haar een mooi verhaal.  Het meisje is zo onder de indruk dat ze haar vrienden overtuigt om ook naar de verhalen van Balla te komen luisteren.  Hij vertelt verhalen over regenkoningin Numbi en de witte leeuwen en over koning Liyongo en de dans van de drums.  Indrukwekkende verhalen die in Afrika al honderden jaren doorverteld worden.

De opzet van het boek “Balla en het woud der legenden” is erg origineel.  Er wordt een combinatie gemaakt van gewoon verhaal met prenten, stripverhaal en een deel weetjes over Afrika en zijn legendes. Hierdoor zal het boek ook kinderen die vaak naar een strip grijpen aanspreken en kan het een aanzet zijn tot het lezen van andere soorten boeken. Belangrijk is hier ook dat legendes die vaak alleen mondeling verteld worden, nu ook in geschreven vorm voor kinderen beschikbaar is.  Zo blijft een belangrijk stuk uit een voor velen onbekende geschiedenis bewaard. Het boek past ook goed in het thema “En toen?” van de Kinderboekenweek en combineert geschiedenis, met verhalen en andere culturen.  Speciaal voor die gelegenheid werden filmpjes, een lesbrief, een powerpoint en een werkboekje gecreëerd.  Al deze materialen en nog veel meer vind je terug op de website van Ubuntopia.

“Balla en het woud der legenden” is een origineel boek dat verhaal en strip combineert en de Afrikaanse legendes tot leven brengt.

Met dank aan Ubuntopia en GreenDream Works voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN: 9789082098730
  • Verschijningsdatum: 24/06/2019
  • Aantal bladzijden: 60
  • Uitgeverij: Greendreamworks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s