Koning Valentijn – Tim Gladdines

Benjamin heeft niet veel vrienden en vindt het ook moeilijk om er te maken.  Zijn broer Valentijn daarentegen heeft vrienden bij de vleet en is erg populair.  Benjamin probeert zijn broer daarom vaak te vergezellen of te imiteren, in de hoop zo ook wat van zijn populariteit mee te pikken. Valentijn zit echter ook in de knoop met zichzelf, maar kan dit goed verbergen achter zijn vrolijke facade.  Als Benjamin de dagboeken van Valentijn vindt kan hij zich niet bedwingen en ontdekt hij de geheimen van zijn broer.

Tim Gladdines schreef eerder verschillende jeugdboeken waarmee hij heel wat succes oogstte.  In zijn nieuwe literaire jeugdroman heeft hij veel aandacht voor de zoektocht naar zichzelf die elke puber doormaakt.  Bovendien is het vlot en met humor geschreven en is er veel aandacht voor de gevoelens van de jongeren in het boek.  Dit zorgt ervoor dat het boek voor heel wat tieners herkenbaar zal zijn.  Het boek laat ook de ruimte om zelf na te denken over de personages en hun persoonlijkheden waardoor je echt tot het einde geboeid blijft en de jongens beter wil leren kennen.   Voor jongeren vanaf 12 jaar.

“Koning Valentijn” is een prachtige, literaire jeugdroman over jongens die op zoek zijn naar zichzelf.

Met dank aan Elke dag boeken en Uitgeverij Marmer voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN: 9789460684449
  • Verschijningsdatum: 15/09/2020
  • Aantal bladzijden: 217
  • Uitgeverij: Uitgeverij Marmer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s