De pareldief – Axel & Rosa Scheffler

Pauw heeft het erg druk in zijn winkel.  Hij gaat daarom op zoek naar een hulpje en neemt Hoen in dienst.  Hoen kan zijn geluk niet op, hij is gek op parels.  Als Hoen bij het opruimen een parel vindt, neemt hij hem mee voor zichzelf, maar daar stopt het niet… Als Pauw op een dag de kroon van de Koning mag herstellen, wordt het voor Hoen te veel en steelt hij de kroon van de Koning.  Pauw is ten einde raad en Hoen beseft dat hij helemaal in de fout ging.  Komt het nog goed tussen Pauw en Hoen?

Axel Scheffler werd wereldberoemd met zijn illustraties van o.a. “De Gruffalo”.  In dit mooie voorleesverhaal met zijn typische illustraties vertelt hij een verhaal over het belang van eerlijk zijn als je iets fout gedaan hebt.  Gezien de grote hoeveelheid tekst is het eerder een voorleesboek dan een echt prentenboek en is het eerder geschikt om samen met kinderen vanaf een jaar of 5 te lezen.  In het tweede deel van het boek komt ook uitgebreid aan bod hoe je zelf met parels aan de slag kunt.  De patronen en technieken zijn heel mooi, maar eerder geschikte voor handige kinderen vanaf een jaar of 8.  De combinatie van het mooie verhaal en de toffe knutselactiviteiten maken dat dit een uniek boekje is.

“De pareldief” is een mooi geïllustreerd voorleesverhaal over eerlijkheid met op het einde patronen om zelf aan de slag te gaan met parels.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Ploegsma voor het recensie-exemplaar.

  • ISBN: 9789021680729
  • Verschijningsdatum: 30/09/2020
  • Aantal bladzijden: 77
  • Uitgeverij: Ploegsma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s