Tweestrijd – Paul Dowswell

Op het einde van de Tweede Wereldoorlog bouwen de Duitsers V2 raketten.  De levens van vier jongeren uit verschillende landen worden door deze V2 raketten verbonden.  Yvie woont in Londen dat geteisterd wordt door V2 aanvallen. Tomasz, een Poolse dwangarbeider moet helpen bij de bouw en het afvuren van de raketten.  De Nederlandse Marijke woont vlakbij het nieuwe lanceerplatform en de jonge Duitse soldaat Rolf moet dit platform bewaken.  Hun levens raken onbewust verstrengeld.

Deze jeugdroman voor jongeren vanaf een jaar of 14 beschrijft op een spannende manier de geschiedenis van de V2 raketten.  De levens van vier jongeren worden hierdoor erg beïnvloed. Het verhaal is boeiend, avontuurlijk en spannend en zal iedereen aanspreken die meer wil weten over de Tweede Wereldoorlog.  Bij de start van het boek maak je kort kennis met de verschillende personages, daarna gaat het boek echt van start en al snel wordt het echt spannend.  Tot de laatste pagina’s is de spanning te snijden.  De combinatie van geschiedenis en spanning zorgt ervoor dat dit boek een ruim publiek zal aanspreken.  Bovendien is het door zijn gering omvang ook geschikt die minder graag of minder vaak lezen.

“Tweestrijd” is een spannende, historische jongerenroman voor jongeren vanaf 14 jaar over jongeren waarvan de levens beïnvloed worden door de V2 raketten.  

Met dank aan VBK België en Kokboekencentrum voor het recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s