Goudpapaver – Laila Ibrahim

1894.  Jordan is een zwarte lerares, Sadie de blanke vrouw van een Duitse zakenman.  Hun families zijn met elkaar verbonden door de band die hun moeders opbouwden op een plantage in Virginia.  Ze hebben elkaar jaren niet gezien, maar als de moeder van Jordan op sterven ligt, gaat Sadie met haar moeder mee om afscheid te nemen.  Door een staking bij de spoorwegen blijven ze heel wat langer dan voorzien.    

Dit is het derde deel in een reeks over Jordan, Sadie en hun moeders, maar het boek is ook op zichzelf te lezen.  Het eerste deel “De eerste krokus” heb ik anderhalf jaar geleden met veel plezier gelezen, het tweede deel heb ik blijkbaar gemist.  De romans van Laila Ibrahim over slavernij en vrijheid geven een inkijk in de moeilijkheden die vrouwen in die tijd ondervonden en hoe fel ze moesten vechten voor hun rechten.  De verhalen lezen erg vlot en worden afwisselend vanuit het perspectief van de vrouwen verteld.  Ondanks de grote verschillen in hun werelden en afkomst, zijn er ook veel gelijkenissen en beiden moeten op hun manier vechten voor hun vrijheid.  Ze zijn daarbij van onschatbare waarde voor elkaar.

“Goudpapaver” is een mooie historische roman over vrouwen die moeten vechten voor hun vrijheid en hun rechten.

Met dank aan VBK Uitgevers en Kokboekencentrum voor het recensie-exemplaar.

  • ISBN: 9789029730273
  • Verschijningsdatum: 3/11/2020
  • Aantal bladzijden: 334
  • Uitgeverij: Kokboekencentrum Fictie
  • Reeks: De eerste krokus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s