Stinkhond Vrolijk kerstfeest! – Colas Gutman & Marc Boutavant

In deze donkere dagen met weinig sociaal contact zetten heel wat mensen al hun kerstboom om wat sfeer in huis te brengen.  Misschien mogen kinderen ook al kerstboekjes lezen nog voor de Sint langsgekomen is.  Het inmiddels bekende duo Stinkhond en Plattekat viert kerstfeest.  Zoals we van hen gewoon zijn, verloopt dat net dat beetje anders…

In hun koude vuilnisbak vindt Plattekat dat kerstfeest maar een snertfeest.  Stinkhond wil daarom een feest geven voor zielepoten, Plattekat is echter vastbesloten om een familie te vinden voor kerst.  Dat lijkt te lukken, maar zoals gewoonlijk loopt het toch een beetje fout…

Ondertussen kennen we Stinkhond en Plattekat alweer wat beter.  Stinkhond blijft een hart van goud hebben, maar hij blijft stinken en is soms een beetje dom,  Plattekat blijft zijn nuchtere zelf.  Hun grappige verhalen voor jonge lezers vanaf eind eerste leerjaar zullen ervoor zorgen dat kinderen echt wel plezier beleven aan het lezen.  Hun verhalen zijn avontuurlijk, grappig, soms een beetje vies en altijd komt dat gouden hart van Stinkhond naar boven.  Wat zouden we dit vreemde duo toch graag een thuis gunnen!

“Stinkhond Vrolijk kerstfeest” is het vierde deel in deze grappige reeks voor jonge lezers.  Ideaal om te lezen in de aanloop naar de feestdagen!

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor het recensie-exemplaar!

  • ISBN: 9789401471787
  • Verschijningsdatum: 27/10/2020
  • Aantal bladzijden: 68
  • Uitgeverij: Lannoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s