Hoe ik de vissen leerde vliegen – Ulf Stark

Ken jij tijgerlezen al? Deze leuke reeks voor jonge lezers van uitgeverij Querido wil kinderen met plezier laten lezen.  De reeks bestaat uit boekjes van verschillende niveaus, verschillende auteurs en in een hele resem thema’s.  De boekjes bevatten steeds kleurrijke prenten en de verhalen zijn spannend en/of grappig.

Het nieuwe boek in de reeks is “Hoe ik de vissen leerde vliegen” van Ulf Stark, met illustraties van Lars Deltrap.  Ulf is bij zijn opa en vangt een hommel in een doosje.  Dat maakt opa kwaad, want hommels zijn nuttige dieren. Opa is een brompot met een dikke buik en  als straf moet Ulf de hele dag opa helpen en klusjes doen.  Ulf voelt zich het slaafje van opa.  Dan komt andere opa, in zijn witte pak en met hoed op bezoek en die heeft een plannetje…

Dit boek van ongeveer 50 pagina’s kan zowel zelf gelezen worden door lezers vanaf eind eerste leerjaar/groep 3, maar kan evengoed voorgelezen of samen gelezen worden.  De mooie kleurrijke prenten laten je wegdromen naar Zweden (waarvan de inmiddels overleden auteur afkomstig is) met zijn mooi meren en naaldbomen.  Het verhaal over een gewone jongen die zijn opa op bezoek is, zal herkenbaar zijn en biedt de nodige grappige elementen en verrassingen om te blijven boeien.  Een heel fijn boekje voor jonge lezers!

“Hoe ik de vissen leerde vliegen” is een leuk boekje voor jonge lezers met zowel herkenbare als grappige elementen over een logeerpartijtje bij opa.

Met dank aan L&M Books en uitgeverij Querido voor het recensie-exemplaar.

⭐⭐⭐

  • ISBN: 9789045125343
  • Verschijningsdatum: 17/11/2020
  • Aantal bladzijden: 47
  • Uitgeverij: Querido
  • Reeks: Tijgerlezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s