Tijd om opnieuw te beginnen – Carmen Korn

Hamburg, 1949.  Vier vrouwen proberen na de oorlog hun leven opnieuw op te bouwen.  Ze hebben allen geleden onder de verschrikkingen van de oorlog.  Het verhaal borduurt verder op het eerste deel van de trilogie dat zich voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelt.  De vier vriendinnen en hun kinderen zetten hun leven verder in de jaren 50 en 60 die door verandering gekenmerkt worden.  

Nadat ik in het voorjaar het boeiende eerste deel van deze trilogie las, was ik erg benieuwd naar het vervolg en hoe de levens van de vier vriendinnen geëvolueerd waren.  Het boek begint veelbelovend, met een aantal ontmoetingen en relaties die terug opgenomen worden.  Daarna lijken de vrouwen in een rustiger vaarwater terecht te komen en kabbelt het verhaal verder.  Het geluk is aan hun kant en het gaat zowat iedereen voor de wind.  Daar knelt het schoentje een beetje voor mij, het is allemaal iets te mooi en er ontbreekt wat diepgang.  Het boek schetst daarentegen wel een mooi beeld van de tijdsgeest in die periode en er worden ook regelmatig linken gelegd met de wereldactualiteit.  De evolutie in de publieke opinie wordt mooi weergegeven.  Een aangenaam boek, dat voor mij een beetje diepgang en actie mist.

“Tijd om opnieuw te beginnen” borduurt verder op het leven van vier vriendinnen en schetst een mooi beeld van de tijdsgeest van de jaren ‘50 en ‘60.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Signatuur voor het recensie-exemplaar.

⭐⭐⭐

  • ISBN: 9789056726591
  • Verschijningsdatum: 3/11/2020
  • Aantal bladzijden: 548
  • Uitgeverij: Signatuur
  • Reeks: Vier vrouwen, vier families, één eeuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s