De verloren bloem van de sjamaan – Davide Morosinotto

Laila wordt opgenomen in een ziekenhuis in Lima en sluit er vriendschap met ‘El Rato’, die in het ziekenhuis lijkt te wonen.  Snel na haar opname hebben de dokters een diagnose en die boort alle hoop voor Laila de grond in.  Als Laila en ‘El Rato’ in de bibliotheek een dagboek vinden van een dokter en ontdekkingsreiziger, krijgen ze terug hoop en besluiten ze op avontuur te gaan in het spoor van dokter Clarke.

Davide Morosinotto speelt in zijn nieuwe jeugdboek een prachtig spel met woorden en taal.  Het spannende verhaal van twee twaalfjarigen op zoek naar hoop voor Laila krijgt niet alleen vorm door het verhaal dat uitstekend geschreven en goed opgebouwd is, ook de vormgeving en de grafische illusies die met woorden gemaakt worden voegen heel wat toe aan de leesbeleving.  Dit stevige boek van 528 pagina’s leg je niet zomaar weg! De spanning is vaak te snijden en de kinderen kinderen komen in een aantal netelige situaties terecht.  Lezers vanaf 12 jaar maken met dit boeiende avontuur een reis dwars doorheen de Andes en het Amazonewoud.  De filmische stijl zorgt voor een boek met vaart dat toch de nodige aandacht heeft voor beeldende beschrijvingen.  Een mooie kennismaking met Peru en zijn geschiedenis!

“De verloren bloem van de sjamaan” is een spannend avontuur voor jongeren vanaf twaalf jaar over hoop, wilskracht en aanvaarding met een sublieme grafische vormgeving.

Met dank aan Baeckens Books voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789059247895
Verschijningsdatum: 18/12/2020
Aantal bladzijden: 528
Uitgeverij: Baeckens Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s