Balla en het geheim van de bron – Leontine van Hooft & Jean-Claude Ngumire

In oktober mocht ik reeds het eerste deel in de Ubuntopia-reeks recenseren.  Eind november verscheen het tweede deel in deze unieke reeks.  In “Balla en het geheim van de bron” maakt Aimée verder kennis met Afrika en zijn vele verhalen en legendes.  Bovendien schiet ze Balla te hulp!  Balla moet namelijk een Afrikaans dorp redden dat de door de mist werd opgeslokt en waar de waterbron in ijs veranderde.

In dezelfde stijl als het eerste deel worden stripverhaal, grote prenten en verhaal gecombineerd.  Fijn aan deze boeken is dat er ruimte is voor diversiteit, want nog steeds is het zo dat de hoofdpersonages in kinderboeken vaak blank zijn en hun avonturen dichtbij huis of in een fantasiewereld beleven.  Hoe mooi is het niet dat kinderen ook zien dat een gekleurd, vrouwelijk hoofdpersonage avonturen kan beleven en ertoe doet! Bovendien wordt een mooi stukje Afrikaanse geschiedenis belicht, die hier niet echt bekend is.    Beide boeken zijn absoluut een aanwinst voor elke (school)bibliotheek.  Om voor te lezen aan kinderen vanaf 7 jaar of zelf te lezen vanaf 10 jaar.

Wist je trouwens dat Ubuntopia voor elk verkocht boek, een boek schenkt aan minder bedeelde kinderen in Afrika?  Als dat geen extra mooie reden is om een boek aan te schaffen.  Dat kan via www.ubuntopia.world of via de boekhandel bij jou in de buurt.

⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789082098754
Verschijningsdatum: 23/11/2020
Aantal bladzijden: 68
Uitgeverij: Greendreamworks
Reeks: De Kronieken van Ubuntopia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s