Queenie – Candice Carty-Williams

De 25-jarige Jamaicaans-Britse Queenie gaat door een moeilijke periode.  Ze had een miskraam, haar vriend last een pauze in hun relatie in en ze moet hun gedeelde appartement verlaten.  Ze vlucht in een datingapp en holt van het ene afspraakje na het andere met mannen die weinig respect voor haar tonen. Therapie moet hulp bieden, maar haar familie vindt dat maar niks.

Candice Carty-Williams kreeg heel wat lof voor deze debuutroman en die is niet meer dan gerechtvaardigd.  Deze ogenschijnlijk luchtige roman behandelt heel wat moeilijke thema’s zoals opgroeien in een disfunctioneel gezin, racisme en eigenwaarde. In de eerste hoofdstukken lijkt Queenie nog met haar veranderende situatie om te kunnen gaan, maar steeds meer wordt duidelijk dat ze moeite heeft met de problemen die ze het hoofd moet bieden.  Het personage van Queenie is erg goed uitgewerkt en naarmate het boek vordert krijg je echt inzicht in haar karakter en verleden. In ongedwongen taal schetst Carty-Williams hoe het is om als zwarte, jonge vrouw je weg te vinden naar volwassenheid en om te gaan met de verwachtingen van de maatschappij enerzijds en je familie anderzijds.  Ongetwijfeld zal Queenie een plaatsje in je hart veroveren.

Confronterend, actueel en het lezen meer dan waard!

“Queenie” is een frisse debuutroman, luchtig op het eerste gezicht maar heel diepgaand met aandacht voor thema’s als racisme, eigenwaarde en opgroeien in een moeilijke situatie.  Aanrader!

Met dank aan L&M Books en Uitgeverij Prometheus voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789044647211
Verschijningsdatum: 21/12/2020
Aantal bladzijden: 396
Uitgeverij: Prometheus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s