De Kaper – Jet Hoogerwaard

Jet groeit in de jaren ‘80 op in een warm gezin.  Vader heeft soms een kort lontje, maar het is best gezellig thuis en samen hebben ze het echt wel goed.  Tot het noodlot toeslaat en de broer van Jet kanker krijgt en overlijdt.  Elk op hun manier proberen de gezinsleden dit verlies te verwerken.  Vooral vader gaat er niet goed mee om en wordt steeds dominanter en agressiever.  De jeugd van Jet wordt er ernstig door getekend en ook in hun latere relatie blijft dit een ernstige impact hebben.

De debuutroman van Jet Hoogerwaard is gebaseerd op ervaringen uit haar eigen jeugd.  Haar verhaal is goed geschreven en als lezer word je meegesleept in het dagelijkse leven van het gezin.  De vele verwijzingen naar de jaren ‘80 brengen voor lezers die in deze periode opgroeiden heel wat herinneringen mee.  Emotioneel brengt deze roman heel wat teweeg, het verlies van een broer, de moeilijke rouwperiode erna én een vader die er niet in slaagt om de connectie met zijn gezin terug te vinden.  Ondanks de moeilijkheden met haar vader schemert doorheen het volledige verhaal liefde door.  Een boek dat raakt en ongetwijfeld zal bijblijven.

“De Kaper” is een uitstekende debuutroman over de gevolgen van opgroeien in een gezin met een dominante vader.

Met dank aan Avenir Publishing voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789083118901
Verschijningsdatum: 17/12/2020
Aantal bladzijden: 220
Uitgeverij: Avenir Publishing

Een gedachte over “De Kaper – Jet Hoogerwaard

  1. Pingback: Reacties op de Kaper – Avenir Publishing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s