Zelfs de honden – Jon McGregor

Robert wordt in zijn vervallen huis dood teruggevonden.  Hij werd verlaten door zijn vrouw en dochter en stelde zijn huis open voor verslaafden en daklozen in ruil voor eten en drank.  Deze verslaafden en daklozen vertellen hun verhaal en geven zo inzicht in hun leven en in het leven en het overlijden van Robert.

Jon McGregor schreef verschillende romans waaronder “Reservoir 13”, dat genomineerd werd voor de Booker Prize.  “Zelfs de honden” verscheen reeds in 2010 in het Engels en werd nu vertaald naar het Nederlands.  Hij heeft een speciale schrijfstijl, in dit boek is het zelf zo dat de verhalen van verschillende personages in verschillende stijlen geschreven zijn.  Bij personage Danny is het bv. zo dat geen enkel zin afgemaakt wordt.  Dat voelt wat vreemd in het begin, maar na een tijdje merk je dat dit wel past hij het personage en zijn gedachtengang, die van het een op het andere springt.  “Zelfs de honden” is geen makkelijk boek dat je zomaar vlug wegleest.  Het verhaal en zijn personages zijn behoorlijk complex, waardoor je best de nodige tijd neemt om het verhaal in je op te nemen.  Een donker boek dat een verontrustend beeld schetst van het leven van mensen aan de rand van de maatschappij.  

“Zelfs de honden” is een donkere roman over mensen aan de rand van de maatschappij.  Aparte schrijfstijl die tijd vraagt maar verdient.

Met dank aan Mythras Books en Uitgeverij Nieuw Amsterdam voor het recensie-exemplaar!
⭐⭐⭐
ISBN: 9789046827482
Verschijningsdatum: 19/01/2021
Aantal bladzijden: 223
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s