De vermisten van Maneschijn – Christelle Dabos

Ophelia woont ondertussen al even op de Pool om met Thorn te trouwen.  Ze blijft van veel zijden vijandig bekeken worden en krijgt ook dreigbrieven. Faroek, de familiegeest, raakt helemaal in de ban van haar en ze moet hem dagelijks verhalen vertellen.  Ze blijft het ook moeilijk vinden om connectie te maken met Thorn.  Wanneer op de de Pool steeds meer mensen verdwijnen raakt ze samen met Thorn ongewild betrokken in deze verdwijningszaken.

Christelle Dabos begon met schrijven toen ze ziek werd en aan bed gekluisterd was.  Ondertussen  is haar reeks “De spiegelpassante” uitgegroeid tot een wereldwijde hit.  In dit tweede deel in de reeks probeert Ophelia nog voor haar huwelijk met Thorn het leven op de Pool gewoon te worden.  De vele illusies en hersenschimmen maken het haar niet makkelijk om waarheid van fantasie te onderscheiden.  

Ik ben zelf geen grote fantasylezer, maar toen ik in april gevraagd werd om mee te werken aan de blogtour van het eerste boek in de reeks was ik toch benieuwd genoeg om hieraan deel te nemen.  Van het eerste deel van deze reeks heb ik ook echt genoten, het tweede deel kon mij iets minder bekoren.  Een echt duidelijke reden heb ik hiervoor niet, het boek is goed en vlot geschreven en vertaald, maar de verhaallijn kon mijn net iets minder boeien en vooral naar het einde toe was het voor mij ietwat ongeloofwaardig.   Ik denk echter dat ik gewoon geen echte fantasy-fan ben en dat dit hoofdzakelijk de reden is dat het boek mij niet echt lag.  Liefhebbers van fantasy zullen ongetwijfeld van dit boek smullen en genieten.

“De vermisten van Maneschijn” is het tweede deel in de succesvolle reeks “De Spiegelpassante”.  Ophelia zoekt verder haar weg op de Pool en biedt hulp als steeds meer mensen verdwijnen.

Met dank aan VBK België en Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het recensie-exemplaar!


⭐⭐⭐
ISBN: 9789024587247
Verschijningsdatum: 26/01/2021
Aantal bladzijden: 579
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Vertaald uit het Frans door Eef Gratama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s