Een Duitse fantasie – Philippe Claudel

Een Duitse soldaat, gevlucht, hongerig en koud zoekt en vindt een onderkomen voor de nacht, maar laat daarbij het leven.  Een oude man verblijft in een rusthuis en wordt er door een jong meisje erbarmelijk behandeld.  Een veertigtal tekeningen van de hand van Franz Marc worden in Parijs geveild.  Een jong meisje dat tijdens de oorlog haar hele familie verloor ontdekt het verkoolde lichaam van een man in een oude fabriek.

Philippe Claudel schreef meer dan 40 romans en verhalenbundels waarmee hij diverse prijzen won.  “Een Duitse fantasie” houdt het midden tussen verhalenbundel en roman.  Vijf verhalen, die op het eerste zicht niets met elkaar te maken hebben, worden door kleine elementen met elkaar verbonden.  Deze elementen zijn vaak tegenstrijdig en de lezer wordt aangemoedigd om zijn eigen waarheid in deze verhalen te vinden.  Elk verhaal doet de lezer nadenken over schuld of onschuld en tot welke wreedheden mensen in staat zijn.  Een gelaagd boek dat je aan het denken zet over onze menselijke kantjes.

“Een Duitse fantasie” van Philippe Claudel doet de lezer in vijf met elkaar verbonden verhalen nadenken over schuld, onschuld en onze menselijke natuur.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en De Bezige Bij voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789403122519
Verschijningsdatum: 8/07/2021
Aantal bladzijden: 160
Uitgeverij: De Bezige Bij
Vertaald door Manik Sarkar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s