De dag dat jij begint – Jacqueline Woodson & Rafael López

Soms kom je op plaatsen waar je je anders voelt dan de anderen.  Dat kan veel redenen hebben.  Misschien zie je er anders uit of spreek je een andere taal.  Of misschien kan je iets niet en voel je je niet begrepen.  Het is niet makkelijk om je plaatsje te vinden als je ergens niemand kent.  Als je echter dapper bent en durft proberen, kan het zeker lukken!

Jacqueline Woodson schrijft boeken voor kinderen en jongeren. Identiteit en diversiteit zijn belangrijke thema’s in haar boeken.  Recent ontving ze de prestigieuze Hans Christian Andersen Award.   In haar prentenboek heeft ze aandacht voor diversiteit in de breedste zin van het woord.  Elk van ons heeft namelijk wel iets waardoor we anders zijn dan een ander.  Dat anders zijn komt in vele vormen, maar door onze verhalen met elkaar te delen blijkt vaak dat we helemaal niet zo anders zijn en ook vele gemeenschappelijke kenmerken hebben.  Dit prachtige, unieke prentenboek heeft een ontzettend sterke boodschap die focust op verbondenheid.  Het moedigt ons zowel aan om op zoek te gaan naar gemeenschappelijke interesses als om onze verschillen te omarmen.  De kleurrijke afbeeldingen bevatten rolmodellen waaraan elkeen zich kan spiegelen.  Een echte aanwinst in je persoonlijke of klas- of schoolbibliotheek.    Om samen met kinderen vanaf 5 jaar van te genieten.  Lessuggesties bij het boek vind je hier.

“De dag dat jij begint” van Jacqueline Woodson en Rafael López is een prachtig, sterk prentenboek dat een lans breekt voor verbondenheid en diversiteit omarmt.

Met dank aan Baeckens Books voor dit mooie recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789464290219
Verschijningsdatum: 17/06/2021
Aantal bladzijden: 34
Uitgeverij: Baeckens Books
Vertaald door Edward van de Vendel

Een gedachte over “De dag dat jij begint – Jacqueline Woodson & Rafael López

  1. Pingback: De mooiste prentenboeken van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s