Wie is die vogel? – Boris Peeters

Het voorbije jaar gingen we met zijn allen meer naar buiten en velen herontdekten de natuur.  Niets leuker dan er met de kinderen op uit trekken en de natuur rondom te (her)ontdekken.  Tijdens die ontdekkingstochten zag je ongetwijfeld heel wat vogels, waarvan je er misschien maar een tiental kon herkennen.  Bij een volgende tocht dichtbij of wat verder weg is dit boek een hele fijne aanwinst.  Het past perfect in je rugzak en zal je de vogels leren herkennen.

Uiteraard zijn er reeds heel wat vogelgidsen op de markt, maar dit boek is anders dan anders!  De vogels worden cartoonesk voorgesteld en hun specifieke kenmerken worden zo duidelijk.  Je ontdekt ook de verschillen tussen de bevedering bij vrouwtjes en mannetjes of als ze er in de winter ander uitzien.  Bovendien kan je zien in welke omgeving je ze kan waarnemen, welke voeding ze nodig hebben en of ze zeldzaam zijn of niet.  Heb je één van de vogels uit het boek gezien, dan kun je er bij noteren waar en wanneer je ze zag.  Lukt het jou om alle 250 vogels uit het boek te spotten?

Voor wie nog op zoek is naar een boek om mee te nemen op reis en kinderen te laten speuren, is dit een absolute aanrader!

Met dank aan L&M Books en Uitgeverij Volt voor dit fijne recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789021430317
Verschijningsdatum: 29/06/2021
Aantal bladzijden: 125
Uitgeverij: Volt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s