Corinnes toekomst – Paula Stern

Aachen. Heden. Als haar vader een beroerte krijgt moet Corinne samen met haar broer Alexander het familiebedrijf in koffie leiden.  De verstandhouding tussen beiden loopt niet al te best.  Hoewel Corinne zich heel sterk verbonden voelt met het bedrijf en een grote interesse heeft in koffie, voelt ze dat de job niets voor haar is. Op zolder vindt ze het dagboek van haar opa, die het bedrijf oprichtte.

Aachen. 1945. Als Eberhard na de oorlog naar zijn geboorteplaats terugkeert ligt alles in puin.  Zijn vader koos tijdens de oorlog de kant van de nazi’s en dat zit hem dwars.  Om zijn familie te steunen begint hij koffie te smokkelen.  HIj droomt ervan een eigen koffiebedrijf te starten.

Paula Stern heeft een passie voor schrijven en geschiedenis, die ze in dit eerste deel in de koffietrilogie combineert.  Het boek kent de klassieke opbouw van heel wat historische romans, met een verhaallijn in het heden en één in het verleden.  Opvallend is hier wel dat het hedendaagse verhaal meer doorweegt dan het historische.  In een vlotte schrijfstijl laat de auteur je kennismaken met de geheimen van de koffieproductie en het persoonlijke verhaal van Corinne.  Het verhaal van Eberhard geeft een beeld van het leven in de regio net na de Tweede Wereldoorlog.  Dit eerste deel heeft geen sterk omlijnd einde, het wordt dus uitkijken naar het tweede en derde deel om het plaatje compleet te maken.  Een fijne historische roman met een romantische toets.

“Corinnes toekomst” van Paula Stern is het eerste deel in de koffietrilogie over een familie die na de oorlog een koffiebedrijf oprichtte.

Met dank aan Agora Books en HarperCollins voor het recensie-exemplaar!

⭐️⭐️⭐️

ISBN: 9789402708226

Verschijningsdatum: 4/06/2021

Aantal bladzijden: 303

Uitgeverij: Harpercollins

Vertaald door Bonella van Beusekom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s