Abel en Ad – Emily Gravett

Abel, de eekhoorn verveelt zich en voelt zich vaak eenzaam want andere eekhoorns zijn er niet in de buurt.  Tot hij grijze Ad ontmoet, hij lijkt erg op Abel en hij denkt dat het een soortgenootje is.  Samen beleven ze dolle avonturen, maar de andere dieren lijken niet zo gek op Ad, want Ad is een rat.   De andere dieren vinden dat Abel niet met een rat bevriend kan zijn en moet zich weer alleen vermaken.  Maar dan komt Abel in de problemen…

Emily Gravett schrijft en illustreert sedert 2005 prentenboeken met dieren in de hoofdrol.  Met “Abel en Ad” maakte ze een prentenboek over diversiteit en vooroordelen.  De dieren in het park zien Ad niet graag komen, want ratten zijn vuil en stelen en kunnen zeker geen vrienden zijn met eekhoorns.  Gelukkig komt Abel al snel tot de conclusie dat de andere dieren fout zitten en krijgt hun vriendschap terug alle kansen.  Door het thema is dit boek breed inzetbaar in het onderwijs en kan het gebruikt worden om in gesprek te gaan met jonge kinderen over inclusiviteit, diversiteit, pesten en vriendschap.   Het verhaal is luchtige en grappig uitgewerkt en de bijhorende kleurrijke illustraties maken dit prentenboek helemaal af.  Om samen met kinderen vanaf 4 jaar van te genieten!

“Abel en Ad” is een grappig, kleurrijk prentenboek van Emily Gravett dat grote thema’s als inclusiviteit en diversiteit met kinderen bespreekbaar maakt.

Met dank aan Uitgeverij Lemniscaat voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789047713258
Verschijningsdatum: 20/07/2021
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: Lemniscaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s