De oogstmeisjes – Nikola Scott

Somerset, 1940. Violet ontvlucht Londen en haar rijkeluisleven na een traumatische ervaring.  Ze sluit zich aan bij The Women’s Land Army en gaat met een groep meisjes aan de slag op een landgoed. Het werk is zwaar en de tirannieke Hardwick houdt hen onder de knoet.  Dit houdt ze echter niet tegen om mooie vriendschappen op te bouwen.  Ze verlaten het landgoed echter met een verschrikkelijk geheim.

Londen, 2004.  Frankie, de kleindochter van Violet moet op haar nieuwe job een artikel schrijven over haar grootmoeder.  Ze heeft haar oma echter al jaren niet meer gezien en weet dat ze erg op haar privacy gesteld is.

Nikola Scott werkte als redacteur bij een uitgeverij en schrijft nu zelf historische romans.  In een vlotte stijl vertelt ze het verhaal van Violet in twee tijdsperiodes. Ze laat je ondertussen kennis maken met The Women’s Land Army, waar verder niet zo heel veel boeken over bestaan.  Beide verhalen zijn goed uitgewerkt en vooral het historische gedeelte is erg interessant en een tikkeltje geheimzinnig. Een perfecte roman om op een regenachtige dag mee in de zetel te kruipen en zalig, ongedwongen van te genieten.

“De oogstmeisjes” van Nikola Scott neemt je mee naar 1940 waar een rijke jongedame Londen ontvlucht en zich aansluit bij de Women’s Land Army.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789402708288
Verschijningsdatum: 11/08/2021
Aantal bladzijden: 455
Uitgeverij: Harpercollins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s