Ik praat als een rivier – Jordan Scott & Sydney Smith

Een jongen wordt elke morgen wakker met de geluiden van woorden om zich heen.  Zelf heeft hij het moeilijk om al deze woorden uit te spreken en soms blijven ze in zijn keel steken.  Op school hoopt hij dat hij niets zal moeten zeggen en dat hij niet zal aangestaard worden.  Na een moeilijke dag neemt zijn vader hem mee naar de rivier.  Papa heeft begrip voor zijn moeilijke dag en maakt een vergelijking met de rivier die de jongen troost biedt.

Jordan Scott had als kind ook slechte praatdagen en dan nam zijn vader hem mee naar de rivier.  Samen met illustrator Sydney Smith maakte hij dit prentenboek dat troost biedt en begrip brengt voor kinderen met moeilijkheden.  Het resultaat is een prentenboek dat diep raakt en waaruit de onmacht die kinderen kunnen voelen hard spreekt.  De illustraties geven de gevoelens van verdriet en onmacht feilloos weer.  Samen met de poëtische tekst is dit een prentenboek om niet snel te vergeten en dat je keer op keer zal raken.   Een prachtig boek dat iets oudere kinderen zal leren omgaan met hun moeilijkheden en de gevoelens die dit teweeg brengt.  Een absolute aanrader om in de klas te gebruiken en zo begrip te vragen van een klasgroep.  Zelden zag ik een prentenboek dat stotteren zo mooi in woord en beeld brengt.

“Ik praat als een rivier” is een uitzonderlijk prentenboek over een jongen die door stotteren vaak slechte praatdagen heeft.

Met dank aan L&M Books en Uitgeverij Querido voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789045126524
Verschijningsdatum: 10/08/2021
Aantal bladzijden: 44
Uitgeverij: Querido
Vertaald door Edward van de Vendel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s