Erfgoed – Miguel Bonnefoy

Een wijnboer trekt eind van de 19de eeuw weg uit de Elzas met als bestemming Californië.  Het lot beslist er echter anders over en de wijnboer belandt in Chili.  In de schaduw van de Andes bouwt er onder de nieuwe naam Lonsonier een nieuw leven op.  Doorheen vier generaties, twee wereldoorlogen en de dictatuur van Pinochet leef je mee met de familie.  Tot een van de nakomelingen vele jaren later terug voet op Franse grond zet met naam Michel René in het achterhoofd.

Miguel Bonnefoy groeide op in Parijs met ouders die afkomstig zijn uit Chili en Venezuela.  Zijn derde roman, de eerste die in het Nederlands vertaald werd en verschillende prijzen won, beslaat maar een goeie 200 pagina’s.  In dit kort relaas laat hij je kennismaken met Chili en zijn geschiedenis.  Vier generaties lang word je meegenomen in het familieverhaal dat met een vleugje magische realisme verteld wordt.   De familie krijgt veel te verduren en de band met Frankrijk blijft steeds sterk aanwezig en wordt gevoed.  Zo gaan verschillende gezinsleden zowel tijdens de Eerste als de Tweede Wereldoorlog de troepen gaan versterken.  Deze korte reis doorheen de wereldgeschiedenis is met gevoel geschreven.  Alleen in het jammer dat je in 200 pagina’s niet alle personages even goed leert kennen.

“Erfgoed” van Miguel Bonnefoy vertelt het verhaal van een Franse immigrant in Chili gedurende vier generaties en de band die de familie blijft behouden met Frankrijk.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en De Bezige Bij voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐

ISBN: 9789403136615
Verschijningsdatum: 22/06/2021
Aantal bladzijden: 206
Uitgeverij: De Bezige Bij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s