Paulien probeert opnieuw – Tom Percival

Paulien houdt van haar kleine wereldje en heeft alles precies zoals ze het wil.  Tot haar wereld op een dag op zijn kop staat.  Alles lijkt ineens moeilijk en lastig en Paulien geeft het op en doet niets meer.  Tot ze een lieveheersbeestje ziet dat op zijn rug ligt en niet meer meer weg kan vliegen, maar het lieveheersbeestje wriemelt en wiebelt tot het uiteindelijk toch kan wegvliegen.  Het geeft Paulien inspiratie om toch opnieuw te proberen!

Tom Percival schreef in de voorbije jaren verschillende prentenboeken die focussen op gevoelens en problemen die jonge kinderen kunnen ondervinden.  Sterk daarbij is dat hij erg diverse personages kiest, waardoor elk kind zich wel in één van zijn boeken kan herkennen.  Deze prachtige prentenboeken schitteren door hun inclusiviteit en diversiteit.  Voeg daarbij de herkenbare situaties en je krijgt prentenboeken die breed inzetbaar zijn, zowel in de klas als thuis.  De illustraties zijn wisselend erg kleurrijk en zwart wit en brengen zo de gevoelens van kinderen sterk in beeld.  Dit vijfde deel is een mooie aanvulling in deze prachtige reeks prentenboeken.

“Paulien probeert opnieuw” van Tom Percival leert kinderen om te gaan met tegenslagen en hun eigen veerkracht te benutten.

Met dank aan Baeckens Books voor dit recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789464290950
Verschijningsdatum: 16/08/2021
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: Baeckens Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s