Zangvogels – Christy Lefteri

Nisha, afkomstig uit Sri Lanka, werkt als hulp in huis in Cyprus om haar dochter een toekomst te geven.  Ze heeft enkel contact met haar dochter en moeder via het scherm van haar telefoon. In Cyprus zorgt ze voor de dochter van weduwe Petra.  Ze bouwde er ook een liefdevolle relatie uit met Yiannis.  Op een avond verdwijnt Nisha spoorloos.  Yiannis en Petra slaan de handen in elkaar en willen Nisha terugvinden, maar de politie weigert de zaak te onderzoeken. Tijdens hun zoektocht beseffen ze dat bijzonder weinig over Nisha weten.

Christy Lefteri schitterde wereldwijd met haar roman “De bijenhouder van Aleppo”.  Haar tweede boek is opnieuw een pleidooi voor menselijkheid.  Ze geeft een gezicht en een stem aan de vele buitenlandse hulpen die in Cyprus en op vele andere plaatsen in de wereld aan het werk zijn.   Met veel gevoel brengt ze hun vaak ongeweten opofferingen en moeilijk verleden in beeld.  Op een subtiele manier slaagt ze erin je ogen te openen voor de manier waarop vaak met buitenlandse werkkrachten omgegaan wordt.   Zelfs Petra en Yiannis, die het altijd goed gemeend hebben met Nisha, beseffen niet ten volle wat zij heeft moeten doorstaan.  Het verhaal is losweg gebaseerd op waargebeurde feiten, wat het verhaal alleen maar hartverscheurender maakt.  Een absolute aanrader!

“Zangvogels” is de tweede, prachtige roman van Christy Lefteri en een pleidooi voor menselijkheid ten aanzien van onze buitenlandse werkkrachten.

Met dank aan VBK België en Uitgeverij Mozaïek voor dit ontroerende recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789023960522
Verschijningsdatum: 13/07/2021
Aantal bladzijden: 382
Uitgeverij: Mozaiek
Vertaald door Mieke Prins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s