Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de boekenmaffia – Jozua Douglas

Als bibliothecaris Bert Beschuit vermoord teruggevonden wordt, is de enige verdachte zijn collega Sjaak Schreef.  De politie vindt echter geen bewijzen.  Meneer de Bruin denkt dat Sjaak onschuldig is en wil dat bewijzen.  Daarom richt hij, samen met zijn zoon Lev, Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. op.  Lev heeft echter geen zin om detective te spelen.  Als meneer de Bruin opeens zelf verdacht wordt in de zaak, kan Lev niet anders dan samen met zijn vrienden op onderzoek te gaan om de onschuld van zijn vader te bewijzen.

Jozua Douglas ken je ongetwijfeld van de Costa Banana-reeks.  In dit eerste deel in van zijn nieuwe detectivereeks wordt het detectivebureau opgericht.  Hoewel Lev er aanvankelijk weinig zijn in heeft, moet hij samen met zijn vrienden toch in actie komen.  Het is het begin van een spannend avontuur met heel wat grappige passages.  De personages zijn soms wat karikaturaal wat het grappige aspect van het verhaal accentueert.  Een fijn, eerste deel in de reeks voor jonge lezers vanaf een jaar of negen die houden van actie, spanning, politiewerk en af en toe een grapje.  De illustraties van Geert Gratama brengen de personages nog meer tot leven.

“Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de boekenmaffia” van Jozua Douglas is een spannende jeugddetective met grappige personages.

Met dank aan Uitgeverij De Fontein voor dit recensie-exemplaar!
⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789026156496
Verschijningsdatum: 7/09/2021
Aantal bladzijden: 253
Uitgeverij: De Fontein Jeugd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s