Buitengewone Sinterklaasverhalen – Marijke Umans & Flor Aguilar

Sinterklaas ken je ongetwijfeld als de goedheiligman die jaarlijks langskomt met zijn boot, vele pakjes en pieten.  Maar wist je ook dat Sint een schoenenverslaving heeft, in de winter graag eens gaat schaatsen en ook wel eens verliefd wordt?  In vijf grappige verhalen leer je de Sint van een heel andere, misschien wel zijn meer menselijke kant kennen.  Want ook de Sint heeft wel eens een mindere dag en twijfelt wel eens aan zichzelf.  

Marijke Umans is van alle markten thuis en schrijft, zingt, tekent en acteert.  Voor dit nieuwe verhalenboek over Sinterklaas sloeg ze de handen in elkaar met Flor Aguilar, een Mexicaanse illustrator die leeft en werkt in België.  De verhalen en kleurrijke illustraties vullen elkaar perfect aan en door dit fijne samenspel leren we een Sint kennen die grappig, ondeugend, angstig of soms wel eens sexy is.  Opmerkelijk in de verhalen is de positieve aandacht voor diversiteit die niet altijd makkelijk met het Sintklaasverhaal te rijmen valt. Deze fijne bundel is een leuke uitbreiding op de klassieke Sinterklaasverhalen en vooral iets oudere kinderen vanaf 6 jaar zullen er samen met hun voorlezers van smullen.  Lezers vanaf 8 kunnen er helemaal zelf mee in een hoekje kruipen.  Een perfect, hedendaags voorleesboek voor deze tijd van het jaar, voor iedereen die Sinterklaas graag eens van een andere kant leert kennen.

“Buitengewone Sinterklaasverhalen” van Marijke Umans is een bundel grappige Sinterklaasverhalen met oog voor diversiteit, die Sinterklaas van een andere, meer menselijke kant laten zien.

Met dank aan Uitgeverij Pelckmans voor dit buitengewone recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789464015225
Verschijningsdatum: 21/10/2021
Aantal bladzijden: 108
Uitgeverij: Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s