Wie achter deze deur verdwaalt – Rindert Kromhout & Tonke Dragt

De meester van Laurenzo leest vaak voor in de klas en het liefst van allemaal de verhalen van Lavinia Morgenster.  Als de kinderen van de klas een brief schrijven aan de schrijfster, mogen twee leerlingen bij haar op bezoek om vragen te stellen.  Laurenzo en Téja zijn de gelukkigen.  In het huis van de schrijfster is een speciale deur, die altijd op slot zit en waar je enkel door kan met een speciaal paspoort en visum.  Samen met zijn klas gaan ze aan de slag en proberen ze toegang te krijgen tot het Koninkrijk der Kosmopolieten.

De legendarische Rindert Kromhout en Tonke Dragt schreven samen dit raadselachtige avontuur dat deels op waarheid berust.  Tonke Dragt speelt er zelfs de rol van Lavinia Morgenster in.  Voor dit verhaal kozen de auteurs bijzondere kinderen uit een buitengewone school, die anders niet vaak in de spotlights gezet worden.  In de kleine klas heeft elk van de kinderen zijn eigen problemen.  Dankzij de speciale uitdaging die ze van Lavinia Morgenster krijgen, slaan ze aan het lezen en leren ze samenwerken om zo het raadsel te ontrafelen.  De fijne schrijfstijl, bijzondere personages en het verhaal met vaart vormen samen een vlot en avontuurlijk jeugdboek, dat aanzet tot lezen en zorgt voor het respect dat kinderen in het buitengewoon onderwijs verdienen.  Belangrijke thema’s als vriendschap, samenwerken en een klasgroep vormen komen aan bod.  De prachtige illustraties van Linde Faas maken het boek helemaal af.  Een pareltje dat in elke schoolbib een plekje verdient!

“Wie achter deze deur verdwaalt” van Rindert Kromhout en Tonke Dragt, vertelt een avontuurlijk verhaal met bijzondere kinderen in de hoofdrol!

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Leopold voor dit opmerkelijke recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN/ 9789025881818
Verschijningsdatum: 15/12/2021
Aantal bladzijden: 128
Uitgeverij: Leopold

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s