Winterverhalen – Dawn Casey & Zanna Goldhawk

Wat is er leuker dan tijdens koude winterdagen te genieten van mooie verhalen?  In het boek “Winterverhalen” verzamelde Dawn Casey 18 winterse verhalen van over de hele wereld.  Heel wat verhalen komen uit landen zoals Noorwegen of Siberië waar het nog echt winter is en spelen zich af in werelden van sneeuw en ijs, die je echt helemaal in winterse sferen brengen.  Deze bundel bevat zowel volksverhalen als sprookjes die vaak minder bekend zijn.  Je maakt dus kennis met nieuwe verhalen die eigenlijk heel erg oud zijn.  Doordat de verhalen uit veel verschillende culturen komen, maak je kennis met tradities en gebruiken uit de hele wereld en wordt zo je blik verruimd.

De uitgave zelf is prachtig.  Een mooi gebonden boek met een cover om bij weg te dromen en stemmige illustraties die de verhalen helemaal tot leven brengen.
De verhalen zijn echt geschikt voor jong en oud.  Je kan dus perfect met het hele gezin in de zetel kruipen om er een avond lang verhalen aan elkaar te vertellen.  De smartphones en ipads kunnen even in de kast.  De televisie blijft uit.  Zet een stemmig muziekje op, steek een kaarsje aan en nestel je samen met dit boek in een warm hoekje.  Ik kan jullie verzekeren dat het avond wordt om nooit meer te vergeten.

“Winterverhalen” van Dawn Casey en Zanna Goldhawk is een prachtig verhalenboek om tijdens lange winteravonden uit te vertellen.

Dankjewel aan De Boekenboom en Uitgeverij Christofoor voor dit recensie-exemplaar om te koesteren.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789060389362
Verschijningsdatum: 9/08/2021
Aantal bladzijden: 93
Uitgeverij: Uitgeverij Christofoor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s