Waar wij kinderen waren – Kati Naumann

De familie Langbein was een klinkende naam in Sonneberg.  Jarenlang hadden ze er een beroemde poppenfabriek, die 2 oorlogen en de Duitse tweedeling overleefde.  Hun poppen en knuffels waren wereldberoemd, maar meermaals moesten ze knokken om de fabriek te behouden.   Een online veiling van één van de Langbeinpoppen, brengt de erfgenamen van de fabriek terug bij elkaar.  Samen gaan ze terug naar het huis en de fabriek, die ondertussen in verval geraakt zijn en worden ze geconfronteerd met hun vele herinneringen.

De Duitse auteur Kati Naumann, groeide op in Leipzig in de DDR.  In haar romans laat ze haar lezers kennismaken met het leven in de tijd van de DDR.  In deze historische familieroman laat ze je kennismaken met de familie Langbein gedurende de periode 1910 tot 1978.  De hoofdstukken spelen zich afwisselend in het heden en het verleden af.  Op die manier groeien de twee verhaallijnen stelselmatig naar elkaar toe.  In een vlotte, meeslepende stijl krijg je daarbij als lezer een mooi beeld van het veranderende leven in dit deel van Duitsland in de 20ste eeuw.  De eens economisch succesvolle regio krijgt het zwaar te verduren en de inmenging van de overheid in het bedrijfsleven, maakt het steeds moeilijker voor de familie om het hoofd boven water te houden.  Ze leveren een ongelijke strijd om hun familie-erfenis te behouden.  Vele jaren later voeren de erfgenamen diezelfde strijd. 

“Waar wij kinderen waren” is een fijne, historische familieroman van Kati Naumann over een familie die tijdens de 20ste eeuw moet strijden voor het behoud van het familiebedrijf dat speelgoed produceert.

Dankjewel HarperCollins voor deze meeslepende roman.

🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789402710489
Verschijningsdatum: 21/09/2022
Aantal bladzijden: 414
Uitgeverij: HarperCollins

10% korting op alle boeken + gratis verzending (06/12 - 26/12)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s