De hapsnurkers in de puree – Philip Ardagh

De hapsnurkers zijn een zootje ongeregeld, die rondtrekken in een vreemde caravan, ruziemaken met iedereen die op hun pad komt en de onsmakelijkste stoofpotjes eten.  Lang geleden stalen ze een baby die ergens aan een waslijn te drogen hing.  Ze noemden hem hun zoon Sunny.  Sunny lijkt de enige te zijn die de familie nog een beetje op het rechte pad houdt.  Ontmoetingen met Baron Méér, Mik Minder en Mimi de schoenlappersjongen maken deze opdracht beslist niet makkelijker.  Ga je mee op dit doldwaze avontuur?

Engels kinderboekenauteur Philip Ardagh heeft al een tiental  jaar succes met zijn Hapsnurker-serie in het buitenland.  Nu werd het eerste deel in de reeks voor het eerst vertaald door meesterverteller Tosca Menten.  De hoofdpersonages uit deze reeks zijn op zijn zachts gezegd excentriek en ze trekken zich niets aan van de mening van anderen.  Samen met hun “zoon” trekken ze rond en komen ze in de vreemdste situaties terecht.  Axel Scheffler zorgde voor de treffende illustraties die perfect bij het verhaal horen.  Kinderen die wel houden van een grapje, niet bang zijn van wat viezigheid en wel houden van wat avontuur, zullen ongetwijfeld met volle teugen van dit boek genieten.  Door het spelen met lettertypes en de fijne illustraties, is dit boek perfect voor jonge graphic novel lezers die op zoek zijn naar ietsje meer.  Een fijne aanvulling voor de boekenkast thuis of op school!

“De hapsnurkers in de puree” van Philip Ardagh is het eerste deel in een reeks over een wel heel bijzondere familie.

Dankjewel Uitgeverij Volt en L&M Books voor dit hilarische boek.

🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789021464459
Verschijningsdatum: 16/09/2022
Aantal bladzijden: 272
Uitgeverij: Volt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s