Het wilde meisje – Katherine Rundell

Will Silvers is een uitbundig meisje, dat ontzettend geniet van de vrijheid en het leven op een boerderij in Zimbabwe met haar vader.  Als haar vader overlijdt en haar huis verkocht wordt, belandt ze op een kostschool in Engeland.  Alles waar ze zo van hield lijkt verdwenen en ze vindt het moeilijk om te wennen aan de vele regels en normen waar ze naar moet leven.  En dan zijn er ook nog de andere kostschoolmeisjes, die gevaarlijker lijken dan welke troep wilde dieren ook.

Katherine Rundell is een gevierde Engelse kinderauteur, die eerder schitterde met o.a. “Feo en de wolven”.  In dit jeugdboek kiest ze voor een sterk, vrouwelijk hoofdpersonage dat niet aan de alledaagse normen voldoet, maar schittert door haar open blik op de wereld en lak heeft aan de door de maatschappij opgelegde regeltjes.  Onder haar wilde uiterlijk schuilt een meisje met een gebroken hart.  Het gelaagde personage is goed uitgewerkt en haar moed en doorzettingsvermogen zijn bewonderenswaardig.  Dit spannend verhaal is met veel gevoel neergeschreven en sleept je mee in een avontuur dat toont dat overleven in Londen misschien wel moeilijker is dan in Afrika.  Dit fijne jeugdboek boeit vanaf de eerste pagina en combineert avontuur, wat actie maar ook een mooie portie gevoel.  Een meeslepend boek voor kinderen vanaf een jaar of 10 met een warm hart voor mensen en dieren.

“Het wilde meisje” is een fijne jeugdroman van Katherine Rundell over een meisje dat ondervindt dat mensen soms onvoorspelbaarder kunnen zijn dan wilde dieren.

Dankjewel Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor deze fijne uitgave.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789021031767
Verschijningsdatum: 27/09/2022
Aantal bladzijden: 221
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s