Koen in de kou – Monique van der Zanden & Martine van Nieuwenhuyzen

Verhalenrijk is een nieuwe reeks voor eerste lezers die bestaat uit fictie en non-fictieboekjes.  De boekjes zetten het thema natuur in de kijker en de eerste twee boekjes in de reeks behandelen het thema winter.  In “Koen in de kou” maken we kennis met eekhoorn Koen en zijn vrienden.  Koen is een speelvogel en denkt niet zo goed na over de winter en hoe zich erop voor te bereiden.  Als het sneeuwt komt hij in de problemen.

In dit eerste boekje lezen kinderen het verhaal van Koen en zijn vrienden en hoe die samen de koude winter proberen door te komen.  Het boek is opgedeeld in korte verhalen van ongeveer één pagina in eenvoudige woordenschat voor lezers die pas beginnen lezen zijn.  Ook bij de illustraties horen korte, vetgedrukte woorden.  Op die manier breiden kinderen snel hun woordenschat uit en worden ze steeds vlotter in het lezen.  Fijn is dat er niet enkel gefocust wordt op het lezen zelf, maar dat kinderen ook iets bijleren over de natuur, de dieren uit het bos en de seizoenen.  Bij de boekjes horen ook uitgewerkte lesbrieven en extra info voor de volwassenen die het lezen begeleiden, die vind je hier.  Het biedt kansen op dieper in te gaan op de thema’s in de boeken.  Een heel fijne, educatieve reeks die inzet op leesplezier, kwaliteit en natuurkennis.

“Koen in de kou” van Monique van der Zanden en Martine van Nieuwenhuyzen is het eerste deel in de nieuwe Verhalenrijkreeks voor eerste lezers.  Naast het leren lezen wordt ook ingezet op natuurkennis.

Dankjewel Uitgeverij Christofoor voor deze fijne nieuwe reeks!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789060387511
Verschijningsdatum: 18/10/2022
Aantal bladzijden: 31
Uitgeverij: Christofoor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s