Prentenboeken die je helemaal in de kerstsfeer brengen

Kerstmis toen ik klein was – Astrid Lindgren & Cecilia Heikkilä

Astrid Lindgren neemt ons in dit prentenboek mee naar haar kindertijd.  In 1913 was ze zes en op een fijne manier vertelt ze over de gebruiken met kerst in die tijd in Zweden.  Ze vat, met haar vader en broer, een moeilijke tocht aan door de sneeuw om een kerstboom om te hakken.  Terug thuis staat het hele huis in rep en roer en ze vreest dat er van Kerst niets in huis zal komen.  Gelukkig is de rust de volgende dag teruggekeerd en kan er genoten worden van de feestelijkheden die bij kerst horen. 

Cecilia Heikkilä maakte wondermooie illustraties in zachte tinten bij dit verhaal, die de sfeer van 1913 heel mooi weergeven.  Dit nostalgische, warme verhaal neemt je mee terug in de tijd en brengt je in een mum van tijd helemaal is kerstsfeer.  Een fijn prentenboek om met iets oudere kinderen vanaf een jaar of 5 van te genieten bij de kerstboom.
🌕🌕🌕🌗
ISBN:  9789021683744 – 28 p. – Uitgeverij Ploegsma – € 15,99

Santa & de Pixies – De Pixies komen eraan -Thaïs Vanderheyden

Thaïs Vanderheyden neemt kinderen mee in het land van de kerstman en de Pixies en creëert zo een hedendaags kerstverhaal.  De kleine helpers van de kerstman gaan langs bij alle kinderen en gaan voor de kerstman na of kinderen wel netjes opruimen of hun groentjes eten.  De illustraties zijn opnieuw geboetseerd en bevatten oneindig veel details om uren naar te kijken.  Telkens ontdek je wel weer iets nieuw.  Deze tafereeltjes stralen gezelligheid uit en brengen je makkelijk in kerstsfeer.  Dit prentenboek is perfect om met jongere kleuters vanaf 3 samen van te genieten en te dromen over de cadeautjes die gaan komen. 

Ben je helemaal in de ban van de Pixies?  Dan kan je in Brugge tijdens de kerstperiode op zoek naar deurtjes die doorheen de stad verstopt zijn.  Alle info daarover vind je hier.

🌕🌕🌕
ISBN: 9789463889353 – 28 p. – De Limonadefabriek – € 18,99

Het mooiste geschenk – Marianne Busser & Ron Schröder

Marianne Busser & Ron Schröder gingen aan de slag met het klassieke verhaal van O. Henry, The Gift of the Magi. Ze hertaalden het, zetten het op rijm en Leontine Gaasenbeek zorgde voor warme, sfeervolle illustraties.  

In hun poging om elkaar de mooist kerst ooit te schenken, gaat een jong koppel op zoek naar het mooiste geschenk.  Ze hebben het echter niet breed en besluiten iets te verkopen, zodat ze toch hun uitverkoren geschenk voor elkaar kunnen kopen.  Daar loopt het echter mis, want ze kopen elk iets dat past bij wat de ander verkocht heeft.  

Dit warme, uitnodigende verhaal heeft door de mooie tekst op rijm een fijn voorleesritme.  Het klassieke verhaal is tijdloos en zal ook vandaag nog kinderen aanspreken.  Gecombineerd met de lieve illustraties past het perfect bij de tijd van het jaar en is het een fijn boek om voor te lezen aan kinderen van 5 jaar en ouder.

🌕🌕🌕🌕
ISBN: 9789000383603 – 28 p. – Van Holkema & Warendorf – € 13,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s